Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Charita chystá rekonstrukci domova sv. Václava ve Staré Boleslavi

Kraje: Středočeský / / ČTK / 11. dubna 2024 19:10
Charita chystá rekonstrukci domova sv. Václava ve Staré Boleslavi

Brandýs nad Labem
Autor: Wikipedie.org / VitVit

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav - Arcidiecézní charita Praha připravuje rozsáhlou přestavbu Domova sv. Václava ve Staré Boleslavi. Památkově chráněná budova slouží jako domov seniorů pro kněze a církevní pracovníky. Z Národního plánu obnovy získala charita na rekonstrukci 80 milionů korun, práce by měly vyjít celkem na 165 milionů korun. Se zahájením stavby se počítá na začátku července, řekla dnes ČTK za charitu Jarmila Lomozová.

Práce na obnově budovy ze 17. století budou rozdělené do tří etap. Začít se má s opravou hlavní budovy. „Další fáze zahrne gastro provoz a vše, co s ním souvisí. V třetí, poslední fázi, bude rekonstruován tzv. krček se zázemím pro dům, tedy prostory, které nejsou obytné,“ řekla Lomozová.

Poslední rekonstrukci prodělala budova před 50 lety, nyní potřebuje modernizaci. Obnova se dotkne všech technických systémů objektu, včetně výměny zdroje tepla. „Změna dispozice přinese klientům prostornější jednolůžkové pokoje vybavené vlastním bezbariérovým sociálním zařízením, společné prostory na každém patře i nový bezbariérový vstup do budovy z Lázeňské ulice,“ doplnila Lomozová.

Dům s kapacitou zhruba 30 míst slouží kněžím, rodičům kněží, řeholním sestrám, lidem, kteří pracovali pro církev a dalším, kteří chtějí dožít v duchovním prostředí. V Česku jsou celkem tři podobná zařízení.

Charita bude na rekonstrukci domova usilovat o další granty z veřejných zdrojů. Přispívat mohou také dárci ve sbírce.

 

 

 

 

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)