Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ústavní soud se postavil za právní stát, říká bývalý člen soudu Balík

Domácí zpravodajství

Ústavní soud se postavil za právní stát, říká bývalý člen soudu Balík

ČTK / 16. 10. 2019 11:12

Ústavní soud (ÚS) se svým nálezem postavil za tradiční zásady demokratického právního státu, řekl novinářům advokát Stanislav Balík. Do Brna přijel jako právní zástupce jedné ze skupin senátorů, vyslechl si tak nález, kterým soud zrušil daň uvalenou na finanční náhrady v církevních restitucích.

Domácí zpravodajství

Reakce církví, vládních ministrů a opozice na zrušení zdanění církevních restitucí

ČTK/red / 15. 10. 2019 15:12

Reakce církví, vládních ministrů a opozice na zrušení zdanění církevních restitucí Maximálně spokojeni s nálezem Ústavního soudu, který označil zdanění finanční náhrady v restitucích za protiústavní, jsou představitelé české katolické církve. Kardinál Dominik Duka uvedl, že je rád, že 30 let po pádu komunismu to nejsou komunisté, kdo určuje meze působení církví. "Je to dobrá zpráva pro všechny, kterým leží na srdci svoboda a demokracie," uvedl.

Domácí zpravodajství

Ústavní soud zrušil zdanění církevních restitucí

ČTK/red / 15. 10. 2019 14:11

Ústavní soud zrušil zdanění církevních restitucí Ústavní soud (ÚS) se postavil proti zdanění finančních náhrad z církevních restitucí. Spornou část zákona zrušil, vyhověl tak návrhu senátorů. Zdanění prosadila vláda s podporou poslanců KSČM a SPD, když přehlasovala veto Senátu. Prezident Miloš Zeman zákon podepsal v květnu.

Ze světa

Papež svatořečil pět osobností, včetně kardinála Newmana

ČTK / 14. 10. 2019 13:14

Papež svatořečil pět osobností, včetně kardinála Newmana Papež František včera na vatikánském Svatopetrském náměstí prohlásil za svaté pět lidí včetně katolického duchovního Johna Henry Newmana, který v 19. století konvertoval z anglikánské církve, tří řádových sester a švýcarské jáhenky, která měla údajně na těle stigmata.

Domácí zpravodajství

S Gottem se na mši loučila rodina, přátelé, duchovní i politici

ČTK / 12. 10. 2019 16:21

S Gottem se na mši loučila rodina, přátelé, duchovní i politici Ve svatovítské katedrále na Pražském hradě se dnes konala zádušní mše za zpěváka Karla Gotta, který zemřel 1. října po těžké nemoci. S legendou české populární hudby se přišli rozloučit jeho příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci a herci, sportovci a další pozvaní hosté. Na poslední cestu vyprovodil slavného zpěváka zvuk zvonu Zikmund.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)