Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Výroční Den obětí holokaustu vyvolal v Evropě i rozporuplné reakce

Ze světa

Výroční Den obětí holokaustu vyvolal v Evropě i rozporuplné reakce

ČTK / 28. 1. 2019 20:35

Výroční Den obětí holokastu vyvolal v Evropě i rozporuplné reakce. Na připomínku osvobození tábora v Osvětimi dorazily desítky nacionalistů a stoupenců krajíní pravice. V Maďarsku pak vládní strana Fidesz vydala prohlášení ke Dni památky obětí holokaustu, ve kterém úvádí, že mnozí západoevropští Židé dnes znovu žijí ve strachu, protože "s hromadnou imigrací byl na kontinent vpuštěn antisemitismus". 

Domácí zpravodajství

Biskup Malý: Vláda si za zdanění náhrad koupila podporu KSČM

ČTK, mn / 28. 1. 2019 18:35

Biskup Malý: Vláda si za zdanění náhrad koupila podporu KSČM Způsob schválení zdanění církevních náhrad ve Sněmovně demonstruje sílící bezskrupulóznost, aroganci a pokrytectví v české politice.

Domácí zpravodajství

Zdanění restitučních náhrad pro židovské obce může zahrnout i majetek zkonfiskovaný nacisty

ZTI / 27. 1. 2019 16:00

Zdanění restitučních náhrad pro židovské obce může zahrnout i majetek zkonfiskovaný nacisty Krátce před Dnem památky obětí holokaustu, kdy si dnes svět připomíná výročí osvobození vyhlazovacího tábora v Osvětimi-Březince schválila poslanecká sněmovna novelu zákona, která zdaňuje peněžité náhrady za majetek nevydaný v restitucích. Zdanění náhrad pro židovské obce může zahrnout i majetek zkonfiskovaný nacisty.

Ze světa

Pumový útok na katolický kostel na Filipínách si vyžádal 20 obětí

ČTK / 27. 1. 2019 11:24

Pumový útok na katolický kostel na Filipínách si vyžádal 20 obětí Dnešní útok na katolický kostel na jihu Filipín, kde jsou aktivní islamističtí radikálové, si podle nové bilance vyžádal 20 obětí, dalších 77 osob utrpělo zranění. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na místní policii. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil. Atentát se stal týden poté, co muslimové v referendu schválili vytvoření nového autonomního regionu na jihu Filipín.

Domácí zpravodajství

Správci církevních lesů se sdružili do komory, povede ji Skočdopole

ČTK / 25. 1. 2019 16:41

Správci církevních lesů se sdružili do komory, povede ji Skočdopole Novou komoru církevních lesů založili tento týden v Olomouci zástupci 16 církevních organizací, které vlastní dohromady více než 130.000 hektarů lesní půdy. Prostřednictvím spolku nazvaného SVOL - komora církevních lesů v ČR chtějí správci církevních lesů společně prosazovat své zájmy v oblasti tuzemského lesnictví.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)