Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež přiletěl do Chile podpořit katolickou víru a domorodce. Může otevřít i otázku celibátu kněží

Ze světa

Papež přiletěl do Chile podpořit katolickou víru a domorodce. Může otevřít i otázku celibátu kněží

ČTK, red. / 16. 1. 2018 11:07

Papež František v pondělí odletěl na týdenní návštěvu Chile a Peru, kam ve funkci hlavy katolické církve zavítal poprvé. Hlavním tématem jeho cesty budou v obou těchto jihoamerických zemích setkání s domorodými obyvateli a podpora ochrany amazonských deštných pralesů. Může se dotknout i otázky palčivého nedostatku kněží a možnosti zdobrovolnění celibátu, jak po tom volají i někteří biskupové z těchto oblastí před blížící se synodou amazonských regionů.

Domácí zpravodajství

Lidé si dnes připomenou hrdinný čin Jana Palacha

ČTK, red. / 16. 1. 2018 10:54

Lidé si dnes připomenou hrdinný čin Jana Palacha Lidé si dnes připomenou oběť Jana Palacha z roku 1969. Student pražské filozofické fakulty se před 49 lety upálil na protest proti vývoji v Československu po okupaci v roce 1968. Řadu vzpomínkových akcí dnes plánují studenti, přidají se také někteří politici a lidé z husitské církve, k níž patřil Palachův pokračovatel Jan Zajíc.

Domácí zpravodajství

Hnutí Femen papeže Františka nenapadlo

Vlastní zpráva / 15. 1. 2018 16:05

Hnutí Femen papeže Františka nenapadlo V pátek prezidenta Miloše Zemana ve volební místnosti vystrašila polonahá aktivistka z hnutí Femen. Zeman poté tvrdil před novináři tvrdil, že členky tohoto hnutí napadli nedávno i papeže Františka, toto tvrzení ovšem není pravdivé.

Domácí zpravodajství

Holub: Mezi katolíky se šíří lživá diskreditace, že Jiří Drahoš je zednář

Vlastní zpráva / 14. 1. 2018 22:16

Holub: Mezi katolíky se šíří lživá diskreditace, že Jiří Drahoš je zednář Plzeňský biskup Tomáš Holub na svém twitterovém účtu upozornil, že se mezi věřícími se šíří lživá informace o prezidentském kandidátovi Jiřím Drahošovi, podle které by měl být spojován s zednářstvím.

Domácí zpravodajství

Převor břevnovského kláštera byl uveden do arciopatského úřadu

ČTK, red. / 14. 1. 2018 12:30

Převor břevnovského kláštera byl uveden do arciopatského úřadu Převor pražského břevnovského kláštera Petr Prokop Siostrzonek byl dnes uveden do arciopatského úřadu. Bohuslužbám při této příležitosti v bazilice svaté Markéty předsedal pražský arcibiskup Dominik Duka. Arciopatstvím je břevnovský klášter od roku 1993, kdy ho vedl opat Anastáz Opasek.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)