Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Migranti se naposledy pomodlili v improvizovaném kostele u Calais

Ze světa

Migranti se naposledy pomodlili v improvizovaném kostele u Calais

čtk / 3. 11. 2016 10:30

Migranti se minulou neděli naposledy pomodlili v improvizovaném kostele v tábořišti zvaném Džungle u severofrancouzského Calais. Stejně jako zbytek tábora, v němž pobývaly tisíce migrantů ve snaze dostat se tunelem pod Lamanšským průlivem do Británie, bude kostel odklizen.

Domácí zpravodajství

Studentka ze Somálska chce za zákaz hidžábu omluvu a 60.000 korun

ČTK / 3. 11. 2016 10:11

Studentka ze Somálska chce za zákaz hidžábu omluvu a 60.000 korun Somálská dívka, která zažalovala Střední zdravotnickou školu v Praze 10 kvůli zákazu nošení hidžábu, tvrdí, že ji instituce nepřímo diskriminovala v přístupu ke vzdělání a svobodné volbě povolání. Ayan Jamaal Ahmednuurová vznesla prostřednictvím své právničky požadavek na omluvu a na finanční zadostiučinění ve výši 60.000 korun. Škola žalobu odmítá jako zavádějící a nepravdivou. Sporem se včera začal zabývat soud.

Domácí zpravodajství

Jesenický soud povolil obnovu řízení kvůli pedofilnímu případu bývalého kněze

ČTK / 2. 11. 2016 22:23

Jesenický soud povolil obnovu řízení kvůli pedofilnímu případu bývalého kněze Jesenický okresní soud dnes povolil obnovu řízení v případu bývalého katolického kněze Adama Stanislava Kuszaje. Muž byl před pěti lety odsouzen za pohlavní zneužívání svého tehdy šestnáctiletého ministranta. Soud se ke kauze vrátil na základě nových důkazů, podle obhájkyně Kuszaje Zuzany Kožnárkové přinesly nové skutečnosti.

Domácí zpravodajství

Na Dušičky lidé vzpomínají na své blízké i zemřelé bezdomovce

ČTK, apha, red. / 2. 11. 2016 11:54

Na Dušičky lidé vzpomínají na své blízké i zemřelé bezdomovce Lidé dnes vzpomínají na svoje blízké, kteří zemřeli, věřící se scházejí na bohoslužbách za zemřelé. Druhý listopadový den totiž připadá na Památku zesnulých, lidově Dušičky. V tyto dny lidé častěji než jindy navštěvují hřbitovy a hroby svých blízkých, věřící se modlí za zesnulé. Zapálením svíčky na hřbitově se symbolicky prolíná svět živých se světem mrtvých.

Ze světa

Papež sloužil mši pro švédské katoliky

Vlastní zpráva / 1. 11. 2016 22:47

Papež sloužil mši pro švédské katoliky Papež František dnes odsloužil mši na fotbalovém stadionu v jihošvédském městě Malmö, kde se sešlo asi 20.000 členů menšinové římskokatolické církve. Řada přítomných byli přistěhovalci či konvertité.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)