Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Z Hradu vyrazilo svatováclavské procesí s reliéfem Panny Marie

Domácí zpravodajství

Z Hradu vyrazilo svatováclavské procesí s reliéfem Panny Marie

ČTK / 27. 9. 2016 16:06

Z Pražského hradu vyrazilo procesí poutníků s kopií kovového reliéfu Panny Marie, takzvaným palladiem země české. Směřuje na Václavské náměstí, zastaví se u Sněmovny i magistrátu.

Ze světa

Skandinávští biskupové se chystají na ekumenickou papežskou návštěvu

Vlastní zpráva / 26. 9. 2016 22:02

Skandinávští biskupové se chystají na ekumenickou papežskou návštěvu Ve těchto dnech (23.-27. září) probíhá plenární schůze Severské biskupské konference, tentokrát v hlavním městě Norska, Oslo, uvádí webové stánky norské katolické církve. Katoličtí biskupové se mimo jiné připravují se na listopadovou návštěvu papeže Františka ve švédském Lundu a diskutují ekumentickou otázku. 

Ze světa

Papež se vyslovil proti zavedení homosexuálních sňatků v Mexiku

ČTK / 26. 9. 2016 9:18

Papež se vyslovil proti zavedení homosexuálních sňatků v Mexiku Papež František dnes vyjádřil podporu mexickým biskupům a většině tamních občanů, kteří nechtějí, aby mexická vláda legalizovala manželství osob stejného pohlaví. Informovala o tom agentura AP. V mexické metropoli v sobotu proti záměru vlády protestovaly tisíce lidí.

Ze světa

Papež přijal pozůstalé po obětech teroristického útoku v Nice

ČTK / 26. 9. 2016 9:19

Papež přijal pozůstalé po obětech teroristického útoku v Nice Papež František v sobotu ve Vatikánu přijal pozůstalé po obětech teroristického útoku, při němž v polovině července zemřelo ve francouzském městě Nice 86 lidí. Papež přitom označil za nejvyšší prioritu pokračování mezináboženského dialogu, zejména mezi křesťany a muslimy.

Ze světa

V Německu byl blahořečen v českých zemích narozený kněz Unzeitig

ČTK / 26. 9. 2016 9:10

V Německu byl blahořečen v českých zemích narozený kněz Unzeitig V bavorském Würzburgu byl dnes blahořečen katolický kněz Engelmar Unzeitig, který se narodil v českých zemích a který zahynul na konci druhé světové války v nacistickém koncentračním táboře Dachau. Blahořečení se zúčastnili rovněž český ministr kultury Daniel Herman nebo českobudějovický biskup Vlastimil Kročil.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)