Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František odmítl, že by dalajlámu nepřijal kvůli strachu z Číny

Ze světa

Papež František odmítl, že by dalajlámu nepřijal kvůli strachu z Číny

Vlastní zpráva / 21. 1. 2015 10:05

Při zpáteční cestě z návštěvy Filipín papež František odmítl, že k vzájemnému prosincovému setkání s tibetským duchovním vůdcem dalajlamou nedošlo ze strachu z Číny. Dveře vzájemnému setkání jsou prý otevřené a dokonce byl stanoven termín jeho návštěvy.

Ze světa

Vídeňský kardinál Schönborn oslaví sedmdesátiny

ČTK / 21. 1. 2015 9:59

Vídeňský kardinál Schönborn oslaví sedmdesátiny Již dvakrát bylo jméno rakouského kardinála Christopha Schönborna, který 22. ledna oslaví sedmdesátiny, zmiňováno při hledání nového papeže. Pokud by byl býval vybrán, stal by se první hlavou katolické církve, která se narodila v Čechách.

Domácí zpravodajství

Pozemkový úřad odmítl vydat broumovským benediktinům pozemky

ČTK / 20. 1. 2015 16:43

Pozemkový úřad odmítl vydat broumovským benediktinům pozemky Státní pozemkový úřad odmítl vydat část zemědělského majetku Benediktinskému opatství svatého Václava v Broumově, o které si řád požádal v rámci církevních restitucí. Více než pět stovek pozemků a tři stavby na Náchodsku řád pozbyl už před rozhodným únorem 1948.

Ze světa

Niger: Na 45 kostelů bylo vypáleno a 10 osob zahynulo při protestech proti karikaturám

ČTK / 19. 1. 2015 20:16

Niger: Na 45 kostelů bylo vypáleno a 10 osob zahynulo při protestech proti karikaturám Při nepokojích v Nigeru, kde vyšly do ulic tisíce muslimů protestujících proti karikaturám proroka Mohameda na stránkách francouzského časopisu Charlie Hebdo, lehlo o víkendu popelem 45 křesťanských kostelů a celkově během demonstrací zahynulo deset lidí.

Kultura

Martin Putna v nové knize vysvětluje hlavní body ruských kulturních a duchovních dějin

ČTK / 19. 1. 2015 18:41

Martin Putna v nové knize vysvětluje hlavní body ruských kulturních a duchovních dějin Pohled na kulturní a duchovní kořeny, z nichž vyrůstá současná ruská politika, nabízí ve své nové knize literární historik Martin C. Putna. Na vybraných literárních a uměleckých dílech Putna vysvětluje hlavní body ruských kulturních a duchovních dějin, které vedly od svatého Vladimíra k Vladimiru Putinovi a od jurodivých k Pussy Riot.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)