Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Charita nedostává peníze, přitom je osmkrát levnější než nemocniční léčba

Domácí zpravodajství

Charita nedostává peníze, přitom je osmkrát levnější než nemocniční léčba

Vlastní zpráva / 5. 7. 2019 10:21

Domácí péče je podle poskytovatelů osmkrát levnější než pobyt pacienta v nemocnici. Peníze od zdravotních pojišťoven nepokrývají ani náklady, uvedli ve středu na tiskové konferenci zástupci Charity ČR, která domácí zdravotní péči poskytuje. Charita ČR proto spouští petici za změnu financování a chce, aby se projednala ve Sněmovně.

Ze světa

Církev laicizovala kněze z Barbarinovy kauzy

ČTK / 5. 7. 2019 10:21

Církev laicizovala kněze z Barbarinovy kauzy Francouzský kněz Bernard Preynat, který v 80. a 90. letech zneužíval chlapce, byl dnes zbaven kněžských povinností a převeden do laického stavu. Informovala o tom agentura AFP. Soud v Lyonu v březnu shledal francouzského kardinála a místního arcibiskupa Philippa Barbarina vinným z toho, že Preynatovo sexuální zneužívání nezletilých zatajoval.

Ze světa

Putin potřetí jednal s Františkem, opět se opozdil

ČTK / 5. 7. 2019 9:38

Putin potřetí jednal s Františkem, opět se opozdil Papež František včera přijal ruského prezidenta Vladimira Putina, který uprostřed krize vztahů Ruska se Západem zavítal na bleskovou návštěvu Říma a Vatikánu. Ruský prezident, proslulý svou nedochvilností, dorazil na svou třetí schůzku s Františkem s přibližně hodinovým zpožděním.

Domácí zpravodajství

Dny dobré vůle na Velehradě dnes vyvrcholí národní poutí

red/ČTK / 5. 7. 2019 9:05

Dny dobré vůle na Velehradě dnes vyvrcholí národní poutí Včera začaly na Velehradě dvacáté Dny lidí dobré vůle, největší oslavy svého druhu u nás. Dnes pokračují Národní poutí Velehrad a v 10.30 vyvrcholí na nádvoří před bazilikou tradiční poutní mší svatou, kterou každoročně navštíví desítky tisíc poutníků.

Domácí zpravodajství

Proti obnovení mariánského sloupu se vyslovilo 26 kunsthistoriků

ČTK / 2. 7. 2019 10:07

Proti obnovení mariánského sloupu se vyslovilo 26 kunsthistoriků Proti umístění repliky mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze se vyslovilo 26 českých historiků umění, kteří napsali dopis pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi (Piráti) a městské radě. Barokní památka, zbořená v roce 1918, byla podle autorů dopisu výrazem habsburské protireformační propagandy, a proto nemůže přispět ke smíření mezi církvemi. Pro obnovu historické podoby sloupu navíc neexistuje dostatek podkladů, uvádějí signatáři.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)