Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zemřel předseda pražské židovské obce Jan Munk

Domácí zpravodajství

Zemřel předseda pražské židovské obce Jan Munk

ČTK / 12. 5. 2019 12:00

Předseda Pražské židovské obce a někdejší dlouholetý ředitel Památníku Terezín Jan Munk zemřel dnes ráno po dlouhé nemoci. Bylo mu 72 let. Rozloučení se zesnulým se uskuteční v pondělí odpoledne Na Novém židovském hřbitově v Praze. 

Ze světa

Asia Bibi opustila Pákistán

ČTK / 9. 5. 2019 14:21

Asia Bibi opustila Pákistán Pákistánská křesťanka Asia Bibiová, která byla loni zproštěna obvinění z rouhání a po osmi letech propuštěna z vězení, odcestovala z Pákistánu. Podle agentury Reuters o tom dnes informoval její právník a místní média.

Domácí zpravodajství

Konference o financování a podnikání v památkových objektech se uskuteční v dominikánském klášteře

Vlastní zpráva / 9. 5. 2019 11:13

Konference o financování a podnikání v památkových objektech se uskuteční v dominikánském klášteře V úterý 28. května se v dominikánském klášteře v Praze koná konference MÁME VYBRÁNO. Konference pravidelně prezentuje možnosti financování obnovy kulturního dědictví a napomáhá sdílení zkušeností a příkladů dobré praxe. Tématem letošního ročníku je kromě financování i prezentace řady příkladů podnikání v památkově chráněných objektech.

Ze světa

Polská policie zadržela aktivistku za urážku náboženského cítění

ČTK / 7. 5. 2019 14:11

Polská policie zadržela aktivistku za urážku náboženského cítění Polská policie  o šesté hodině ráno vtrhla do bytu aktivistky pořádající protivládní demonstrace, zadržela ji a po několik hodin ji vyslýchala kvůli podezření, že se dopustila urážky náboženského cítění věřících v převážně katolickém Polsku plakáty s Pannou Marií se svatozáří v barvách duhy, která je symbolem hnutí za práva sexuálních menšin.

Domácí zpravodajství

Nová kniha o evangelické mystice boří kliše o spojení mystiky pouze s katolicismem

e-cirkev.cz, red. / 7. 5. 2019 10:41

Nová kniha o evangelické mystice boří kliše o spojení mystiky pouze s katolicismem Kniha německého teologa Petera Zimmerlinga boří podle serveru e-cirkev.cz letité klišé, podle něhož je mystika výhradně katolická a k protestantismu se nehodí. O knize promluví evangelický farář Tomáš Molnár v pátek 10. května od 19.00 hodin v kavárně Liberál (Heřmanova 6, Praha 7 – Holešovice)

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)