Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
McDonald’s sytí bezdomovce. Chce si usmířil odpůrce nové provozovny u bran Vatikánu?

Ze světa

McDonald’s sytí bezdomovce. Chce si usmířil odpůrce nové provozovny u bran Vatikánu?

Vlastní zpráva / 14. 1. 2017 10:32

Americký řetězec restaurací rychlého občerstvení McDonald’s našel způsob, jak čelit kritice za to, že otevřel loni v říjnu provozovnu u Svatopetrské baziliky ve Vatikánu. Od pondělka bude každý týden rozdávat bezdomovcům tisíc dvojitých cheeseburgerů, uvádí server Novinky.cz. Řetězec se tak připojil ke snaze papeže Františka, v pomoci lidem na ulici, které zaskočily na Itálii výjimečné mrazy.

Domácí zpravodajství

Zeman pozval papeže, aby v červnu navštívil Lidice

ČTK / 13. 1. 2017 18:18

Zeman pozval papeže, aby v červnu navštívil Lidice Prezident Miloš Zeman pozval papeže Františka, aby navštívil Českou republiku letos v červnu při připomínce 75 let od vypálení Lidic. Pražský hrad zveřejnil dopis, který Zeman papežovi poslal v úterý, na svém webu.

Ze světa

Kiska: Znepokojuje mě, jak se za Boha, národ a křesťanské hodnoty schovávají výhonky zla

Vlastní zpráva / 13. 1. 2017 11:21

Kiska: Znepokojuje mě, jak se za Boha, národ a křesťanské hodnoty schovávají výhonky zla Slovenský prezident Andrej Kiska na čtvrtečním novoročním setkání vyzval zástupce církví a náboženských společností, aby se postavili extrémismu.

Ze světa

Podle kardinála Müllera veřejný dopis čtyř kardinálů vytváří na papeže zbytečný nátlak

Vlastní zpráva / 12. 1. 2017 23:25

Podle kardinála Müllera veřejný dopis čtyř kardinálů vytváří na papeže zbytečný nátlak Katolická církev je daleko od situace, kdyby bylo nutné dělat „bratrské korekce“ papeže v souvislosti  s dokumentem o rodině nazvaném Amoris Laetitia (Radost lásky), v rozhovoru pro italskou televizi Tgcom24 to řekl prefekt Kongregace pro nauku víry kardinál Gerhard Ludwig Müller.

Domácí zpravodajství

Církev československá husitská zahájila přípravy k 100. výročí založení

CČSH / 11. 1. 2017 23:13

Církev československá husitská zahájila přípravy k 100. výročí založení Slavnostní bohoslužbou vedenou patriarchou Církve československé husitské Tomášem Buttou a biskupským sborem za účasti zástupců ekumeny si Církev československá husitská připomněla 7. ledna v chrámu sv. Mikuláše v Praze na Staroměstském náměstí 97. výročí svého vzniku. Patriarcha Butta v rámci bohoslužby ohlásil zahájení přípravy k 100. výročí Církve československé husitské, které nastane v r. 2020.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)