Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Projekt Krabice od bot se stal největší tuzemskou vánoční sbírkou, končí 4. prosince

Domácí zpravodajství

Projekt Krabice od bot se stal největší tuzemskou vánoční sbírkou, končí 4. prosince

ČTK / 28. 11. 2022 0:18

Na více než 150 míst v České republice budou moci v letošním roce lidé donést dětem ohroženým chudobou dárky k Vánocům. Před týdnem zahájila Diakonie Českobratrské církve evangelické vánoční sbírku Krabice od bot. Novinářům to řekl mluvčí diakonie Dalibor Hála, podle kterého je projekt největší tuzemskou vánoční sbírkou.

Ze světa

Papež přirovnal válku na Ukrajině ke stalinskému hladomoru

Vlastní zpráva / 26. 11. 2022 23:20

Papež přirovnal válku na Ukrajině ke stalinskému hladomoru Papež František přirovnal tento týden válku na Ukrajině ke genocidě, při níž za sovětského vůdce Josifa Stalina ve 30. letech minulého století zahynuly miliony Ukrajinců. Výročí si u příležitosti 90. výročí v tyto dny přtipomíná i celá Ukrajina. 

Ze světa

Katolická církev v Německu nebude brát zřetel na původ, pohlaví či sexuální identitu zaměstnanců

Vlastní zpráva / 24. 11. 2022 12:13

Katolická církev v Německu nebude brát zřetel na původ, pohlaví či sexuální identitu zaměstnanců Svaz diecézí Německa se 22. listopadu podle portálu katholisch.de dohodl na změnách v církevním pracovním právu. Nové Zásady sice neuspokojují zástupce všech organizací sdružujících osoby LGBT+, znamenají však významný posun ve formulaci, která už nepřipouští diskriminaci z důvodu “sexuální orientace a životní formy”, což znamená, že církevní zaměstnavatelé se zavazují respektovat soukromí svých zaměstnanců.

Ze světa

Ukrajinská tajná služba tvrdí, že v kyjevském klášteře našla podezřelé Rusy

ČTK / 24. 11. 2022 0:09

Ukrajinská tajná služba tvrdí, že v kyjevském klášteře našla podezřelé Rusy Agenti ukrajinské tajné služby SBU narazili při úterní prohlídce ve slavném kyjevském klášteře Kyjevskopečerská lávra na podezřelé občany Ruska, ruskou propagandistickou literaturu a obnosy peněz v různých měnách.

Domácí zpravodajství

Ekumenická rada církví vyzývá k pomoci Ukrajině před blížící se zimou

ERC, red. / 23. 11. 2022 9:56

Ekumenická rada církví vyzývá k pomoci Ukrajině před blížící se zimou Valné shromáždění Ekumenické rady církví v ČR se na svém jednání v úterý 22. 11. usneslo na prohlášení, ve kterém mimojiné odsuzuje ruskou agresi a vyjadřuje svou blízkost lidu Ukrajiny. Rada zdůraznila potřeby ukrajinských uprchlíků, kteří k nám přišli a přicházejí. Zejména v zimním období je možné, že v důsledku ruských zločinných útoků proti civilní infrastruktuře budeme svědky další vlny příchozích. Církve proto chtějí být připraveny pomáhat.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)