Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Svět kritizuje Trumpovo rozhodnutí přesunout ambasádu do Jeruzaléma. Papež žádá uznání práv všech

Domácí zpravodajství

Svět kritizuje Trumpovo rozhodnutí přesunout ambasádu do Jeruzaléma. Papež žádá uznání práv všech

lidovky.cz / 6. 12. 2017 12:28

Obavy z očekávaného večerního oznámení amerického prezidenta Donalda Trumpa, že Spojené státy uznávají Jeruzalém za hlavní město Izraele, ve středu vyjádřily Británie, Německo, Rusko i Čína. Papež František vybídl k uznání práv všech lidí ve Svaté zemi.

Domácí zpravodajství

Santa Claus a Pere Noël mají společného předka - sv. Mikuláše

ČTK / 5. 12. 2017 12:08

Santa Claus a Pere Noël mají společného předka - sv. Mikuláše Český Mikuláš, americký Santa Claus, německý Weihnachtsmann i francouzský Pere Noël mají společného předka, který zemřel 6. prosince 345 v Turecku. Byl jím svatý Mikuláš, biskup z Myry, který proslul štědrostí, jako obránce víry a zachránce nespravedlivě obviněných. V předvečer svátku svatého Mikuláše, který se připomíná 6. prosince, dodnes v některých zemích chodí po domech skupinky lidí převlečených za Mikuláše, čerta a anděla.

Domácí zpravodajství

Najít blízkou bohoslužbu pomůže mobilní aplikace

ČTK / 5. 12. 2017 7:18

Najít blízkou bohoslužbu pomůže mobilní aplikace Římskokatolické bohoslužby v ČR pomůže vyhledávat aplikace pro mobilní telefony s Androidem. Lze si ji stáhnout prostřednictvím služby Google Play, kde je k dispozici zatím pod názvem Bohoslužby beta. Aplikace navazuje na web Bohoslužby, který podobně funguje dva roky.

Domácí zpravodajství

Barešova raketa znovu vynáší modlitby do nebe. Kostel byl otevřen po třiceti letech chátrání

Vlastní zpráva / 4. 12. 2017 10:35

Barešova raketa znovu vynáší modlitby do nebe. Kostel byl otevřen po třiceti letech chátrání  Ochranovský sbor Jednoty bratrské otevřel v neděli 3. prosince při slavnostních bohoslužbách Milíčovu kapli v Praze Malešicích. Po třiceti letech chátrání tak znovu pro potřeby věřících a místní komunity funguje zajímavá stavbu kostela od architekta Bohumila Bareše. Rekonstrukci navrhl popularizátor architektury a herec David Vávra. Renovací objektu byl zachráněn historicky cenný objekt a jeden z mála kostelů postavených v dobách komunistického režimu. Plánována je i dostavba, ta ale vázne na připomínkách sousedů.

Ze světa

Papež odsoudil iracionální postoj státníků k jaderným zbraním

ČTK / 4. 12. 2017 9:09

Papež odsoudil iracionální postoj státníků k jaderným zbraním Papež František vyzval světové státníky, aby přestali balancovat na hranici možného vyhlazení lidstva. Někteří z nich se podle něj staví k nukleárním zbraním "iracionálně". O papežově výzvě, kterou před novináři učinil během letu z asijské cesty do Barmy a Bangladéše, informovala agentura Reuters.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)