Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež ustaví komisi, která bude studovat možnost znovuobnovení jáhenství pro ženy

Ze světa

Papež ustaví komisi, která bude studovat možnost znovuobnovení jáhenství pro ženy

Vlastní zpráva / 12. 5. 2016 20:41

Papež František dnes vedl důkladnou diskuzi o roli žen v církvi během audience členek Unie generálních představených ženských kongregací (UISG) ve Vatikánu. Oznámil, že ustaví komisi, jež prozkoumá možnost obnovení jáhenského svěcení pro ženy. Reagoval tak na dotaz, který byl vznesen jednou z řeholnic.

Domácí zpravodajství

Mezinárodní oslavy 700. výročí narození Karla IV. vyvrcholí na Hradě bohoslužbou v katedrále

Apha / 12. 5. 2016 11:30

Mezinárodní oslavy 700. výročí narození Karla IV. vyvrcholí na Hradě bohoslužbou v katedrále Mezinárodní oslavy Otce vlasti Karla IV. vyvrcholí bohoslužbou za vlast, kterou spolupořádá Arcibiskupství pražské. V sobotu 14. května ji bude pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP sloužit v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha od 11.00 hodin za účasti nejvyšších představitelů našeho státu i zástupců starých panovnických rodů Evropy.

Ze světa

Vyšel italský překlad knihy o "temných letech" Jorgeho Bergolia - Františka

radiovaticana.cz/red. / 11. 5. 2016 21:15

Vyšel italský překlad knihy o Nakladatelství Áncora Editrice uvádí na trh italský překlad knihy, která vyšla před dvěma lety v Argentině a mapuje „temná léta“ Jorgeho Bergoglia, současného papeže, ale také někdejšího zpovědníka ve městě Córdoba (Gli anni oscuri di Bergoglio. Una storia sorprendente). Jde o druhé přepracování životopisu argentinských novinářů Javiera Cámary a Sebastiána Pfaffena.

Ze světa

Německý kardinál žádá silnější hlas pro místní církve během volby biskupů

Vlastní zpráva / 10. 5. 2016 14:18

Německý kardinál žádá silnější hlas pro místní církve během volby biskupů Podle vlivného německého kardinála jsou navrhovaná jména potencionálních biskupů v římskokatolické církvi vetována “neoprávněnými osobami” ve Vatikánu, žádá proto silnější hlas pro místní církve během volby biskupů.

Domácí zpravodajství

Vláda asi označí návrh komunistického zákona o Hradu za bezpředmětný

ČTK / 9. 5. 2016 18:37

Vláda asi označí návrh komunistického zákona o Hradu za bezpředmětný Za bezpředmětný zřejmě označí vláda návrh poslanců KSČM na zakotvení státního vlastnictví nemovitostí v areálu Pražského hradu zvláštním zákonem. Předloha by se dotkla i březnové dohody o majetkovém vyrovnání mezi Hradem a katolickou církví.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)