Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež poprvé v Asii promluvil otevřeně o útlaku Rohingů

Ze světa

Papež poprvé v Asii promluvil otevřeně o útlaku Rohingů

ČTK / 1. 12. 2017 22:01

Papež František se dnes v bangladéšské metropoli Dháce sešel se skupinou muslimských rohingských uprchlíků, kteří do Bangladéše utekli před násilím ze sousední Barmy. Požádal je o odpuštění za "lhostejnost světa" k útrapám, které prožili. Poprvé při své asijské cestě přitom použil výraz Rohingové, který buddhistická většina v Barmě odmítá.

Ze světa

Za necelých deset let se v Tibetu upálilo již nejméně 150 lidí na protest proti Pekingu

ČTK / 1. 12. 2017 21:50

Za necelých deset let se v Tibetu upálilo již nejméně 150 lidí na protest proti Pekingu V jihozápadní Číně se upálil buddhistický mnich na protest proti politice, kterou Peking uplatňuje v Tibetu. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na tibetské organizace pro lidská práva. Od roku 2009 bylo takovýchto pokusů zaznamenáno nejméně 150. Většina z nich skončila smrtí.

Ze světa

Papež odletěl z Barmy do Bangladéše. Sešel se s prezidentem a plánuje setkání s uprchlíky

ČTK / 30. 11. 2017 18:42

Papež odletěl z Barmy do Bangladéše. Sešel se s prezidentem a plánuje setkání s uprchlíky Papež ukončil návštěvu Myanmaru (Barmy) a odletěl do sousední Bangladéše, kde se má v pátek sejít i s rohingskými uprchlíky. Po příletu do Dháky poděkoval Bangladéši, že pomáhá převážně muslimským uprchlíkům ze sousední Barmy. Ostatní státy zároveň vyzval, aby Dháce, jež se s uprchlickou krizí potýká, poskytly "okamžitou hmotnou pomoc".

Domácí zpravodajství

Církve se zabývají budoucností Evropy

ERC, red. / 30. 11. 2017 17:55

Církve se zabývají budoucností Evropy Ve dnech 30. listopadu a 1. prosince se v Praze schází konference ekumenických pracovníků a vedoucích církevních představitelů církví z regionu střední Evropy. Setkání, které organizuje bruselská Konference evropských církvi (KEK) a Ekumenická rada církví v České republice (ERC), se zabývá otázkou Jaká je budoucnost Evropy?

Ze světa

Studie: Podíl muslimů v Německu do roku 2050 může vzrůst na 11 procent

ČTK,red. / 30. 11. 2017 8:33

Studie: Podíl muslimů v Německu do roku 2050 může vzrůst na 11 procent Podíl muslimů na německém obyvatelstvu by se do roku 2050 mohl ze současných asi šesti procent zvýšit na jedenáct. Vyplývá to ze studie, kterou dnes zveřejnil americký výzkumný ústav Pew Research Center. Badatelé vycházeli z předpokladu, že do Německa nebudou přicházet žádní uprchlíci a ostatní přistěhovalci z řad studentů, lidí hledajících práci a rodinných příslušníků budou přicházet zhruba ve stejném počtu jako v uplynulých desetiletích.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)