Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Věříci při svěcení biskupa Konzbula zaplnili katedrálu i okolí

Domácí zpravodajství

Věříci při svěcení biskupa Konzbula zaplnili katedrálu i okolí

ČTK / 29. 6. 2016 16:17

Katedrálu svatých Petra a Pavla v Brně i přilehlé prostranství zaplnily dnes odpoledne stovky věřících při svěcení nového pomocného biskupa Pavla Konzbula. Kdo se nedostal dovnitř, sledoval mši na velkoplošném plátně u Propité věže katedrály.

Domácí zpravodajství

Na Světové dny mládeže v Krakově pojedou tisíce českých poutníků

ČTK / 29. 6. 2016 13:37

Na Světové dny mládeže v Krakově pojedou tisíce českých poutníků Na Světové dny mládeže v Krakově s účastí papeže Františka, kde se očekávají až dva miliony poutníků, se chystají také tisíce mladých lidí z Česka. Jejich účast organizuje sekce pro mládež České biskupské konference, registrace končí 30. června. "Máme přihlášených 5200 účastníků," řekla ČTK její mluvčí Anna Sýkorová.

Domácí zpravodajství

Velehradské slavnosti pomohou křesťanům na Blízkém východě

ČTK / 28. 6. 2016 18:58

Velehradské slavnosti pomohou křesťanům na Blízkém východě Dny lidí dobré vůle na Velehradě letos pomohou křesťanům z Blízkého východu. Peníze z pondělního benefičního Večera lidí dobré vůle půjdou na sirotčinec a zdravotní centrum křesťanů v Iráku. Sedmnáctý ročník Dnů lidí dobré vůle je součástí Svatého roku milosrdenství a reaguje na současnou situaci ve světě.

Domácí zpravodajství

Biskup Radkovský pomáhá klientům i zaměstnancům charity

ČTK / 28. 6. 2016 18:54

Biskup Radkovský pomáhá klientům i zaměstnancům charity Emeritní plzeňský biskup František Radkovský, který dříve víc než dvacet let stál v čele plzeňské diecéze, se po nástupu nového biskupa začal věnovat práci v Diecézní charitě Plzeň (DCHP). Jako její prezident má na starosti zejména duchovní rozměr, pomoc a podporu zaměstnanců i klientů charity, řekl včera novinářům.

Domácí zpravodajství

Otevření a posvěcení nového pravoslavného chrámu v Praze

Vlastní zpráva / 27. 6. 2016 16:46

Otevření a posvěcení nového pravoslavného chrámu v Praze První červencový víkend bude slavností pro řeckou pravoslavnou starostylní církev, jež zahájí bohoslužebnou činnost v chrámu svatého Filareta Nového Vyznavače – metropolity, odpůrce komunismu i moskevského patriarchátu kontrolovaného sovětskou vládou.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)