Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Francie udělila azyl aktivistce Femen, která podřízla kříž

Ze světa

Francie udělila azyl aktivistce Femen, která podřízla kříž

ČTK / 9. 7. 2013 11:03

Francie udělila azyl feministické aktivistce, která loni v Kyjevě motorovou pilou podřízla křesťanský kříž. Oznámily to dnes tiskové agentury s odvoláním na dotyčnou Ukrajinku. Třiadvacetiletá Inna Ševčenková z hnutí Femen požádala o azyl kvůli výhružkám, které začala dostávat, když loni v srpnu s odhaleným poprsím pokácela čtyřmetrový dřevěný kříž.

Domácí zpravodajství

Brněnské biskupství požádalo o vydání žďárské Zelené hory

ČTK / 8. 7. 2013 16:48

Brněnské biskupství požádalo o vydání žďárské Zelené hory Brněnské biskupství požádalo koncem minulého měsíce o vydání kostela svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou. Památku zapsanou na seznamu UNESCO zatím spravuje Národní památkový ústav, vztahují se na ni církevní restituce.

Ze světa

Papež se vydal na první cestu mimo Řím, aby uctil mrtvé imigranty

ČTK / 8. 7. 2013 12:21

Papež se vydal na první cestu mimo Řím, aby uctil mrtvé imigranty Papež František se dnes vydal na svou první oficiální cestu mimo Řím, aby na jihoitalském ostrůvku Lampedusa uctil památku stovek imigrantů, kteří každoročně zemřou při pokusech dostat se po moři z Afriky do Evropy.

Ze světa

Reuters: Ozbrojenci na Sinaji zastřelili koptského kněze

ČTK / 8. 7. 2013 1:01

Reuters: Ozbrojenci na Sinaji zastřelili koptského kněze Ozbrojenci ve městě Aríš na neklidném Sinajském poloostrově zastřelili křesťanského duchovního. Uvedly to včera bezpečnostní zdroje agentury Reuters. Mohlo by jít o první případ sektářského násilí poté, co egyptská armáda ve středu sesadila demokraticky zvoleného prezidenta Muhammada Mursího.

Ze světa

Ugandský vymítač ďábla přilákal ve Varšavě skoro 60.000 lidí

ČTK / 7. 7. 2013 9:34

Téměř 60.000 lidí přilákal ve Varšavě na svůj obřad ugandský kněz Jean-Baptiste Bashobora, který se specializuje na údajné léčitelství pomocí vymítání ďábla. Jeho obřadu se podle agentury AFP v sobotu večer zúčastnila i řada vozíčkářů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)