Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Na nové varhany ve sv. Vítu se již sebralo 63 milionů, 84 procent ceny

Domácí zpravodajství

Na nové varhany ve sv. Vítu se již sebralo 63 milionů, 84 procent ceny

ČTK / 16. 6. 2018 18:06

Pro nové varhany do katedrály svatého Víta v Praze už jsou vyrobeny dvě pětiny píšťal z několika tisíců a ve veřejné sbírce se vybralo přes 63 milionů korun, tedy 84 procent stanovené sumy. Koncem roku se začnou vyrábět největší píšťaly vážící stovky kilogramů.

Ze světa

Taizé navštíví v létě desetitisíce mladých. Papež se pak v Ženevě setká ve čtvrtek s bratrem Aloisem

media@taize.fr /mn / 15. 6. 2018 10:09

Taizé navštíví v létě desetitisíce mladých. Papež se pak v Ženevě setká ve čtvrtek s bratrem Aloisem Od konce června do začátku září budou mezinárodní setkání mladých ve francouzském Taizé (Saône-et-Loire) nejpočetnější. Vždy od neděle do následující neděle se budou mladí, povětšinou křesťané, účastnit společných aktivit: modliteb, sdílení ve skupinkách, workshopů, praktických úkolů. Představený komunity bratr Alois bude pak v Ženevě během návštěvy papeže Františka Světové rady církví 21. června.

Ze světa

Průzkum: Trump má větší podporu v Izraeli než mezi Židy v USA

ČTK / 15. 6. 2018 10:11

Průzkum: Trump má větší podporu v Izraeli než mezi Židy v USA Izraelci a Židé žijící v USA se neshodují v názoru na politiku amerického prezidenta Donalda Trumpa. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění, který o víkendu zveřejnil Americký židovský výbor (AJC). Podle něj souhlasí 77 procent Izraelců s Trumpovou politikou vůči Izraeli, ale v USA ji schvaluje jenom 34 procent tamních Židů. Naprosto s Trumpem nesouhlasí v Izraeli deset procent lidí, zatímco mezi americkými Židy je to 57 procent osob.

Domácí zpravodajství

Na Švédských šancích bude vysvěcen kříž na památku obětí poválečného masakru karpatských Němců

ČTK / 14. 6. 2018 22:42

Na Švédských šancích bude vysvěcen kříž na památku obětí poválečného masakru karpatských Němců Na kopci zvaném Švédské šance u Přerova, kde se odehrál v polovině června 1945 poválečný masakr karpatských Němců, bude tuto neděli slavnostně vysvěcen obří kovaný kříž. Memento z dílny uměleckého kováře Jiřího Jurdy bude lidem připomínat 267 obětí zřejmě nejhorší msty na německy mluvícím obyvatelstvu v poválečném Československu. Kříž je symbolicky prostřílen a zdobí ho trnová koruna. Jeho odhalení bude součástí vzpomínkové akce i společné modlitby.

Ze světa

Papež přijal rezignaci tří biskupů kvůli zneužívání dětí v Chile

ČTK / 13. 6. 2018 10:40

Papež přijal rezignaci tří biskupů kvůli zneužívání dětí v Chile Papež František přijal rezignaci prvních třech z více než třicítky chilských biskupů, kteří minulý měsíc dali své funkce k dispozici kvůli zneužívání mladistvých chilskými kněžími koncem minulého století a krytí těchto činů představiteli chilské katolické církve. V pondělí o tom informovalo Tiskové středisko Svatého stolce.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 129)