Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež pomocí novely zákona zostřil dozor nad finančními transakcemi ve Vatikánu

Ze světa

Papež pomocí novely zákona zostřil dozor nad finančními transakcemi ve Vatikánu

Radiovaticana.cz / 10. 10. 2013 13:44

Papežská komise pro Městský stát Vatikán v úterý schválila nový zákon v oblasti finanční transparence, dohledu nad finančními operacemi a finančními informacemi, který včerejškem vstoupil v platnost.

Domácí zpravodajství

Národní galerie eviduje v rámci majetkového vyrovnání žádosti o 29 uměleckých děl

ČTK / 10. 10. 2013 13:31

Národní galerie eviduje v rámci majetkového vyrovnání žádosti o 29 uměleckých děl Národní galerie (NG) v Praze dostala pět žádostí o vydání movitých uměleckých památek na základě zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi. Celkem jde o 29 uměleckých děl, některá z nich ale tvoří cykly. Například je to devět gotických deskových obrazů tvořících Vyšebrodský oltář, o který požádalo Cisterciácké opatství Vyšší Brod, nebo čtyři obrazy také z doby středověku, které jsou částí takzvaného Puchnerova oltáře a o něž požádal Rytířský řád Křižovníků s červenou hvězdou. 

Ze světa

Polští biskupové se omluvili obětem sexuálního zneužívání

ČTK / 10. 10. 2013 10:11

Polští biskupové se omluvili dětským obětem sexuálního zneužívání kněžími. Zároveň se shodli na opatřeních, která by takovým činům napříště měla zabránit.

Ze světa

Papež František se příští rok chystá do Izraele, Afriky i Asie

ČTK / 9. 10. 2013 17:54

Papež František se příští rok chystá do Izraele, Afriky i Asie Papež František se příští rok vypraví na cesty do Svaté země, Afriky a Asie a navštíví také rodné město svého otce na severu Itálie. Oznámil to dnes mluvčí Vatikánu Federico Lombardi, žádné další podrobnosti ale nesdělil. Není tedy jasné, kdy přesně se cesty uskuteční, ani do jakých zemí pontifik zamíří. 

Domácí zpravodajství

Přeměna Armády spásy na církev nezmění její charitativní poslání

ČTK / 9. 10. 2013 17:45

Přeměna Armády spásy na církev nezmění její charitativní poslání Přeměna české pobočky Armády spásy na církev nijak nemění to, jak pracuje v charitě, ale pomůže v její vnitřní identitě, v uvědomění, že není činná jen v sociální oblasti, ale také v oblasti duchovní. Na dotaz ČTK to dnes řekl nejvyšší zástupce Armády spásy v ČR Michael Stannett. Včlenění Armády spásy mezi oficiální církve se podle něj více shoduje s jejím posláním. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)