Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Vatikánský arcibiskup: Výročí věrozvěstů je velmi významné

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 23. dubna 2013 13:51
Vatikánský arcibiskup: Výročí věrozvěstů je velmi významné

Arcibiskup a předseda Papežské rady pro sdělovací prostředky Claudio Maria Celli
Autor: dominikduka.cz

Zlín - Arcibiskup a předseda Papežské rady pro sdělovací prostředky Claudio Maria Celli při dnešní návštěvě Zlínského kraje uvedl, že znovu pochopil, jak významné a důležité je pro místní, aby papež přijal pozvání a mohl se účastnit oslav svatého Cyrila a Metoděje na Velehradě. Papež František návštěvu národní pouti 5. července nevyloučil, Česká republika a církev proto stupňují diplomatickou aktivitu, aby hlava světové katolické církve opravdu přijela.

Církev i stát zvaly nejprve jeho předchůdce Benedikta XVI., který odstoupil. Pozvání poté potvrdily i pro Františka. V letošním roce se připomíná 1150 let od příchodu věrozvěstů.

"Ujistil jsem pana hejtmana, že svatému otci předám informaci, jak moc si přejete, aby byl zde u oslav. Samozřejmě se potom papež František bude moci sám a svobodně rozhodnout, jak na to reagovat," řekl dnes Celli novinářům sídle krajského úřadu.

Výročí příchodu věrozvěstů je podle něj velmi významné. "Nejsou to oslavy jen pro slovanské národy, ale pro všechny národy Evropy," podotkl Celli.

Zlínský hejtman Stanislav Mišák (ČSSD) jej informoval o přípravách oslav. "Poprosili jsme o přímluvu u papeže Františka a informovali, že oslavy nesměřujeme jen na ty, co mají dar víry, ale na všechny lidi dobré vůle," uvedl Mišák.

Od roku 1990 zavítal papež do České republiky čtyřikrát. Naposledy to bylo v září 2009. Benedikt XVI. si pro svoji návštěvu Česka vybral výročí svatého Václava a současně 20. výročí sametové revoluce.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)