Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Na královéhradeckém festivalu SheepFest zazní kvalitní hudba a přednášející budou bourat předsudky

Kultura / vlu / Vlastní zpráva / 2. května 2013 9:40
Na královéhradeckém festivalu SheepFest zazní kvalitní hudba a přednášející budou bourat předsudky

I letos na festivalu vystoupí folk-rocková kapela Traband
Autor: Tomáš Chlouba

Hradec Králové - Třetí ročník festivalu nabídne během jednoho dne hudbu, přednášky, zábavu a díky spojení s tradičním sportovním turnajem Salaš Cup i sport. Obě akce se uskuteční 11. května ve sportovní hale TJ Slavia v Hradci Králové.

V rámci hudebního programu, který začne dvacet minut před 17. hodinou, vystoupí kapely Traband, Jaksi Taksi, Poletíme?, Medvěd 009 a Žádnej stres. Zahajení přislíbila double-harmonika-punk kapela Dukla Vozovna z Pardubic.

Tématem letošního 3. ročníku festivalu jsou předsudky, kterým je věnován další doprovodný program. Na místě zvaném "Demolition Stage aneb bouráme předsudky" proběhnou besedy s odborníky. Tématem těchto přednášek bude například život narkomanů, vztah křesťanství a sexu nebo život se zdravotním postižením. Dále budou moci návštěvníci shlédnout vernisáže mladých umělců, kteří téma předsudků uchopili různými způsoby: pomocí básní, fotografií, kreseb atd. Jako velké lákadlo doprovodného programu slibují organizátoři i tzv. "plackovač", stroj na výrobu připínacích placek. Kdokoliv se bude moct vyfotit se svou oblíbenou kapelou nebo si donést svůj obrázek a nechat si vyrobit vlastní placku.

"Předsudky jsou vhodným tématem pro otevření diskuse mezi věřícími a nevěřícími, kteří festival navštěvují a jsou také dobře uchopitelné pro hudební skupiny nebo přednášky a výstavy," vysvětluje výběr tématu hlavní organizátor Jiří Jína.

Součástí SheepFestu je i sportovní turnaj Salaš Cup. Od ranních hodin proběhnou v Hale TJ Slavia zápasy ve volejbale, florbale a ping-pongu. Turnaj je pořádaný již od roku 2003 a je hojně navštěvován účastníky z akademických klubů z celé ČR.

Akci pořádá Křesťanský akademický klub Salaš, záštitu nad akcí převzala náměstkyně primátora Hradce Králové Aneta Maclová a vedoucí Katedry kulturních a náboženských studií Univerzity Hradec Králové Tomáš Petráček. Finančně festival podpořilo také několik královéhradeckých fakult Pedagogická, Přírodovědecká a Filosofická fakulta Univerzity Hradec Králové a Farmaceutická fakulta Univerzity Karlovy a desítky dalších sponzorů.

Na otázku jakou účast organizátoři očekávají Jína odpovídá: "Očekávám účast takovou, aby se akce zaplatila a zároveň přinesla radost každému příchozímu."

Více informací najdete na webu festivalu www.sheepfest.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)