Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Návštěvnost Noci kostelů v brněnské diecézi opět mírně vzrostla.

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 25. května 2013 9:11
Návštěvnost Noci kostelů v brněnské diecézi opět mírně vzrostla.

Noc kostelů 2013
Autor: Nockostelu.cz

Brno - Návštěvnost Noci kostelů v brněnské diecézi opět mírně vzrostla. Organizátoři v noci na dnešek zaznamenali celkem 123 tisíc návštěvnických vstupů. Je to o dva tisíce více než loni. ČTK to dnes řekla mluvčí brněnského biskupství Martina Jandlová.

Návštěvníky neodradilo ani chladné počasí. Na některých místech stáli ještě před zahájením akce. Lidé se zajímali například o vizualizaci sousoší svatých Cyrila a Metoděje autorů Vladimíra Matouška a Radima Horáka nedaleko katedrály na Petrově. "Sousoší bude v rámci oslav 1150. výročí příchodu věrozvěstů na Velkou Moravu slavnostně odhaleno začátkem června," uvedla Jandlová.

Letošní ročník Noci kostelů se nesl v duchu cyrilometodějské tradice. Akci obohatila návštěva nejvyššího představitele pravoslavné církve patriarchy Bartoloměje. Patriarcha bude dnes v Mikulčicích na Hodonínsku sloužit pravoslavnou liturgii v souvislosti s oslavami 1150. výročí od příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Moravu.

Počet zapojených chrámů a modliteben do Noci kostelů na Brněnsku pravidelně stoupá. Letos jich bylo 169.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)