Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

František nepojede do letní rezidence

Ze světa / juml / ČTK / 6. června 2013 20:24
František nepojede do letní rezidence

Castel Gandolfo
Autor: Wikipedia.org / Deblu68 / Wikipedia Commons

Vatikán - Papež František dnes upustil od další letité tradice svých předchůdců, když oznámil, že nebude trávit léto v okázalém paláci ve městě Castel Gandolfo. Tato rezidence nedaleko Říma hostila papeže po staletí a byla i oblíbeným místem odpočinku předchozího papeže Benedikta XVI.

František se rozhodl strávit léto ve Vatikánu, přestože je v Římě v tomto ročním období zpravidla dusivé horko, řekl vatikánský mluvčí Federico Lombardi. Upřesnil, že papež se přitom nepřestěhuje do prostorných a pohodlných papežských komnat, ale setrvá ve svém příbytku v penzionu svaté Marty, kde žije od svého březnového uvedení do úřadu.

Nový papež dal svému působení v čele světové katolické církve pokorný tón. Řekl, že chce, aby se 1,2 miliardy katolíků zaměřilo na pomoc chudým a aby se sami věřící stali skromnějšími.

František, občanským jménem Jorge Mario Bergoglio, se narodil v roce 1936 v Argentině italským přistěhovalcům. Jeho předci se věnovali zejména pěstování brambor, což byla v meziválečné době jedna z hlavních plodin v Piemontu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 129)