Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Brně se uskuteční oslavy 40 let spolupráce Leuenberského společenství církví

Domácí zpravodajství / juml / e-cirkev.cz/red / 10. června 2013 7:54
V Brně se uskuteční oslavy 40 let spolupráce Leuenberského společenství církví

Logo 40 let Leuenberského společenství
Autor: leuenberg.net

Brno - V neděli 16. června 2013 v 10:00 hodin v Červeném kostele na Komenského náměstí v Brně si členské církve Leuenberského společenství v České republice, které od roku 2000 tvoří Leuenberský synod, při bohoslužbách připomenou výročí podpisu Leuenberské konkordie. 16. března 1973 v Leuenbergu u Basileje vzniklo podpisem Konkordie Společenství evangelických církví v Evropě – Leuenberské společenství.

„Prakticky to znamená, že tyto církve mohou společně slavit večeři Páně, uznávají si navzájem křest, a mohou se navzájem zastupovat,“ vysvětluje Gerhard Frey-Reininghaus, vedoucí ekumenického oddělení Ústřední církevní kanceláře Českobratrské církve evangelické.

 Při slavnostních bohoslužbách bude kázat biskup Evangelické církve a. v. v Rakousku a generální tajemník Společenství evangelických církví v Evropě Dr. Michael Bünker. „Na bohoslužbách se budou aktivně podílet představitelé členských církví tohoto společenství a očekáváme i řadu dalších hostů z těchto církví. Rádi bychom pozvali i co nejširší křesťanskou veřejnost,“ dodává G. Frey-Reininghaus.

Dnes k tomuto společenství patří 103 církví v Evropě (v Severní Americe vznikl nedávno podobný akt). V ČR do něj patří pět protestantských církví: Církev československá husitská, Slezská církev evangelická Augsburského vyznání, Církev bratrská, Evangelická církev metodistická,  Českobratrská církev evangelická.

 Více informací o tomto společenství je možné najít na www.leuenberg.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)