Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež se dnes setkal s Chávezovým nástupcem Madurem

Ze světa / juml / ČTK / 17. června 2013 21:55

Vatikán - Papež František se dnes ve Vatikánu poprvé setkal s novým venezuelským prezidentem Nicolásem Madurem, který nedávno nahradil zesnulého levicového vůdce Huga Cháveze. Oba muži spolu diskutovali o chudobě, boji proti organizovanému zločinu a proti pašerákům drog. Zároveň probírali i některá regionální témata, sdělil ke schůzce Vatikán.

Jak uvedla agentura Reuters, Maduro ve Vatikánu zahájil svou rovněž vůbec první cestu po Evropě od svého dubnového zvolení. Výsledky voleb vyvolaly ve Venezuele množství protestů, Maduro totiž nad kandidátem opozice Henriquem Caprilesem zvítězil jen o pouhých 1,5 procenta. Podle Caprilese docházelo při volbách k nesrovnalostem a doprovázely ho rovněž korupce, násilí a podvody. Žádal proto opakování hlasování v některých volebních místnostech. Minulý týden ale Národní volební rada potvrdila, že na výsledku se již nic nezmění.

Papež František je vůbec prvním pontifikem, který pochází z Latinské Ameriky. Dění na jeho kontinentu je mu proto velmi blízké. V reakci na povolební situaci ve Venezuele již několikrát vyzval obě strany, aby se veškeré problémy pokusily vyřešit společným dialogem.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 125)