Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Husité dnes pořádají cyrilometodějskou pouť na Sázavě v ekumenickém duchu

Domácí zpravodajství / kir / CČSH / 22. června 2013 9:26
Husité dnes pořádají cyrilometodějskou pouť na Sázavě v ekumenickém duchu

Sázavský klášter
Autor: Klaster-sazava.cz

Sázava - Církev českosloveská husitská(CČSH) dnes pořádá cyrilometodějskou pouť na Sázavě. Celodenní program zahájí biskupský sbor v čele s patriarchou CČSH Tomášem Buttou v kostele opata Prokopa na Sázavě, odkud se vypraví poutníci za společného zpěvu do Sázavského kláštera, kde od 10.00 začne pod širým nebem bohoslužba vedená biskupským sborem za účasti oficiálních zástupců Pravoslavné církve a Římskokatolické církve. Ekumenickou ideu pouti podtrhnou tři pěvecké sbory reprezentující pravoslavnou tradici - sbor Filokallia s byzantskými zpěvy, římskokatolickou tradici reprezentuji Komorní sbor Hodonín a husitskou tradici pěvecký sbor Resonance. Všechny sbory pak bude možné slyšet ještě jednou v odpolední části programu. 

Kromě vystoupení sborů a Tria Harmonie se mohou poutníci odpoledne těšit na koncert gospelů a spirituálů Ireny Budweiserové, či na varhanní koncert katedrálního varhaníka z chrámu sv. Bartoloměje v Plzni Miroslava Pšeničky. 

Připraven je i celodenní dětský program - nejprve malování a dvě výtvarné soutěže, z nichž jedna z nich: Cyril a Metoděj bude vyhlášena poutníky a oceněna na místě, druhá je součástí celorepublikové soutěže vyhlášené na téma Anděl pro Modlitbu za domov, kterou pořádá Ekumenická rada církví v ČR.

Od 12.00 do 16.00 se mohou děti zúčastnit her a soutěží v programu Putování Cyrila a Metoděje. Poté vystoupí děti z Dětského domova na Sázavě s divadelní hrou Kouzelný mlýnek. Pro mladé je připraveno setkání a rozhovor s biskupy navazující na přednášku Prof. Zdeňka Kučery, emeritního děkana HTF UK.

Klášter Sázava připravil pro poutníky  komentované prohlídky kláštera s výstavou ikon.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)