Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Prezident ze zúčastní oslav 1150. výročí příchodu věrozvěstů

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 3. července 2013 19:36
Prezident ze zúčastní oslav 1150. výročí příchodu věrozvěstů

Debata prezidentských kandidátů v RockOpera v Praze
Autor: Zemannahrad.cz

Praha - Prezident Miloš Zeman ze zúčastní vyvrcholení oslav 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje ve čtvrtek a pátek na Velehradě. Zemanova mluvčí Hana Burianová dnes ČTK potvrdila, že hlava státu bude 4. července na koncertu Večer lidí dobré vůle i o den později na slavnostní poutní mši. Během ní osloví věřící papežský legát a záhřebský arcibiskup Josip Bozanić a na oslavy dorazí i další významní hosté.

Prezident Zeman nejprve ve čtvrtek večer položí květiny k oltáři Baziliky Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a sv. Metoděje ve Velehradě na Uherskohradišťsku. Potom se zúčastní koncertu, který se koná na prostranství před bazilikou. Na koncertu vystoupí například světové operní hvězdy se zlínskou filharmonií nebo Jiří Pavlica a skupina Hradišťan. Výtěžek akce podpoří tři charitativní projekty. 

Následující den dopoledne bude prezident přítomen na slavnostní mši v rámci Národní poutě Velehrad 2013. Obřad bude sloužit v češtině papežský legát Bozanić, který zastoupí původně pozvaného papeže Františka. Na Velehrad se chystají desítky duchovních i další představitelé státu.

Setkávání na Velehradě má mnohaletou tradici a samotné Dny lidí dobré vůle, které se konají pravidelně v červenci u příležitosti státního svátku věrozvěstů, se poprvé uskutečnily v roce 2000. Program Dnů lidí dobré vůle zahrnuje výstavy, sportovní a ekologické aktivity i akce pro rodiny s dětmi. Na Velehradě se opět setkají vozíčkáři, pokračovat bude také ruční přepisování bible. Podrobný program je na webu www.velehrad.eu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 120)