Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Bezák: Aspoň někteří čeští biskupové "zahundrali", že všechno nebylo v pořádku

Ze světa / vlu / Vlastní zpráva / 14. července 2013 21:39
Bezák: Aspoň někteří čeští biskupové

Odvolaný trnavský arcibiskup Róbert Bezák
Autor: Facebook.com

Trenčín - Odvolaný slovenský arcibiskup Róbert Bezák zvažuje odchod do ciziny, kam přesně ale nekonkretizoval, řekl to včera jako nečekaný host druhého dne festivalu Pohoda. Bezák doplnil, že mu to naznačilo i jmenování Jána Oroscha jeho nástupcem v Trnavské arcidiecéze.

„I když mě lidé mají rádi, Slovensko se pro mě na této úrovni uzavírá. Nechtěl jsem, ale dá se žít i jinde. Je trošku smutné být disidentem, ale když to bude třeba... Nemůžu žít z toho, že mi lidé zatleskají, poznají mě, zastaví mě na ulici, to není můj život. Můj život je mandát - ke službě (pozn. red.), který chci mít a když to bude jinde, tak za ním půjdu,“ doplnil Bezák s tím, že za celou dobu od jeho odvolání na jeho dopisy a žádosti nepřišla ani jedna odpověď. 

Bezák byl na festivale Pohoda už před dvěma roky, kdy vystoupil v debatě spolu s pomocným pražským biskupem Václavem Malým, v současné době Bezák ale nemá ani povolení sloužit mše, nemohl se tak zúčastnit ani ekumenické bohoslužby na festivale. 

Na druhé straně je odvolaný arcibiskup rád, že se ho v jeho kauze zastali někteří čestí biskupové, když aspoň oni "zahundrali", že všechno nebylo v pořádku, a že nešlo v jeho případě o morální delikt.

Na závěr zhruba hodinové diskuse přišel na pódium i kňez Anton Srholec, který Bezákovi dal požehnání a v modlitbě společně s dalšími účastníky mu popřáli šťastný konec jeho kauzy.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)