Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Před Prague Pride prošel Prahou Pochod pro rodinu

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 18. srpna 2013 16:50
Před Prague Pride prošel Prahou Pochod pro rodinu

Prague pride 2013 v ulici Na Příkopě
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Praha - Ještě před dnešním odpoledním karnevalovým pochodem hrdosti homosexuálů Prague Pride prošel centrem Prahy Pochod pro rodinu, který svolali Mladí křesťanští demokraté a podpořila ho i konzervativní iniciativa Akce D.O.S.T. Pochod zaštítili například kardinál Dominik Duka a lidovecký senátor Jiří Čunek. Víc než stovka přítomných vyšla hodinu po poledni od Obecního domu, aby po asi hodině zakončila pochod na Malé Straně.

V čele průvodu nesli účastníci transparent s nápisem "Rodina je základ společnosti a existence národa". Někteří se cestou nahlas modlili. Mezi účastníky byli jak rodiče s dětmi, tak i senioři. "Já jsem taky gay, jsem s vámi," volal na ně muž z jednoho baru po trase průvodu.

"Tato akce je prohlášená jako pochod pro rodinu a já jsem přesvědčen, že v našem státě, v naší společnosti, je rodina podporována málo," řekl v úvodu ČTK senátor Čunek. "Jenom rodina zachrání náš národ a taky tento stát, a to chci vyjádřit svojí účastí," dodal. Pokud by ho pořadatelé pozvali na Prague Pride, pak by pozvání nepřijal. "Protože bych tím vyjádřil podporu té akce, a to já nikdy neudělám," prohlásil.

Podle předsedy Mladých křesťanských demokratů Petra Jurčíka chtějí pořadatelé tímto pochodem poukázat na to, že zájmy tradiční rodiny nejsou v současné době dostatečně hájeny. Proto právě na dnešek svolala jeho organizace tento pochod. "Není to náhoda, toto datum, protože právě dnes, si myslím, že se bude výhradně mluvit o zájmech a potřebách homosexuální menšiny a bude dávána do jakéhosi popředí s tím, že je jakýmsi způsobem diskriminována," řekl Jučík ČTK. Křesťanští demokraté však podle něj chtějí poukázat na to, že existuje tradiční rodina, jejíž instituce je podle jejich názoru degradována.

Proti akci Prague Pride podle něj Mladí křesťanští demokraté nic nemají. "Pokud splní všechna zákonná ustanovení, tak my si o tom můžeme myslet, co chceme, v zásadě proti tomu nic mít nemůžeme. Pokud to prostě bude v mezích slušnosti, tak se tam můžou promenádovat i kosmonauti a nám to prostě vadit nebude," dodal.

Policie během průvodu nezaznamenala žádný incident, vše se uskutečnilo podle předpokladů, řekl ČTK policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Na Můstek svolala svoji akci Liga Pár Páru. Ohlásila evangelizační průvod směrem po Národní třídě k mostu Legií. Vyhradila si pro to čas mezi 11:00 a 16:00. Ještě po 13. hodině se ale na Můstku žádná akce nekonala. Policejní mluvčí řekl, že o tomto pochodu žádné informace nemá. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 93)