Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež utěšoval těžce nemocného muže, vysloužil si za to obdiv

Ze světa / vlu / ČTK / 7. listopadu 2013 22:46
Papež utěšoval těžce nemocného muže, vysloužil si za to obdiv

Papež objímá muže nemocného neurofibromatózou
Autor: EPA / Claudio Peri

Vatikán - Papež František si opět vysloužil obdiv celého světa, když během středeční audience na Svatopetrském náměstí utěšoval těžce nemocného muže, jehož tělo bylo pokryto nádory. Když nemocného políbil, nabídlo se srovnání s jeho jmenovcem Františkem z Assisi, který byl známý tím, že objímal malomocné, poznamenal britský list The Daily Telegraph.

Každotýdenní audience se již chýlila ke konci, když papež zaměřil svou pozornost na muže trpícího vzácným onemocněním neurofibromatózou. Snímky, na kterých František nemocného objímá a líbá, obletěly celý svět. Pontifik tak všechny utvrdil v tom, že si zaslouží svou přezdívku "papež lidu".

Neurofibromatóza je velmi vážné onemocnění, při němž pacientům vznikají na těle nádory. Není nakažlivá, nicméně má vliv na vzhled pacientů, kteří se kvůli tomu často stávají oběťmi diskriminace.

Nový papež se snaží být lidem co nejbližší. Nebydlí v honosné rezidenci, ale v penzionu svaté Marty, kde si i sám vaří. Proslul i spontánností, když začal volat lidem, kteří se potýkají s nějakými vážnými problémy. V létě se například takto snažil předat slova útěchy bratrovi muže, který byl zastřelen na benzinové pumpě. Jindy zase telefonoval argentinské ženě, kterou znásilnil policista. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)