Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

SME: Rakušané Bezákovu naději nafoukli

Ze světa / vlu / Sme.sk / 12. ledna 2014 0:29
SME: Rakušané Bezákovu naději nafoukli

Kardinál Marc Ouellet
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative Commons

Bratislava - Na Bezákově schůzce s kardinálem Ouelletem se o možné rehabilitaci nehovořilo. Nepřijme ho zatím ani papež František, napsal včera jeden z nejvýznamnějších slovenských deníků Sme.

Podle informací deníku se Bezák s Ouelletem setkal hned po příchodu do italského Bussolenga, kde nyní žije. Šlo však jen o zdvořilostní schůzku, na které se jeho případ dopředu nepohnul. Bezáka na ní pozval sám Ouellet, ptal se ho například na jeho zdraví.

Prefekt Kongregace pro biskupy s bývalým arcibiskupem hovořil asi hodinu. Řekl mu, aby byl pokorný, rozhovor se celkově nesl v mírnější atmosféře, než jejich poslední setkání před rokem, na kterém arcibiskupovi sebrali jeho insignie.

Agentura SITA v pátek napsala, že Ouellet zároveň Bezákovi vzkázal, že se s ním papež František setká jen tehdy, pokud se omluví za svoje jednání. Podle zdroje přímo z okolí Róberta Bezáka nic takového ale na schůzce nezaznělo.

Rakouský pastorální teolog Paul Zulehner na páteční tiskové konferenci mezinárodní podpisové iniciativy na podporu Bezáka zastřešené rakouskou iniciativou "Wir sind Kirche" uvedl, že je řešení "za dveřmi" a rehabilitace je "otázkou několika týdnů".

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)