Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zeman chce, aby církve věnovaly co nejvíce získaných prostředků na veřejně prospěšné účely

Domácí zpravodajství / MiH / ČTK / 28. března 2014 12:51
Zeman chce, aby církve věnovaly co nejvíce získaných prostředků na veřejně prospěšné účely

Prezident Miloš Zeman
Autor: Wikipedia.org / David Sedlecký / Creative Commons

Průhonice (Praha-západ) - Základním problémem tzv. církevních restitucí je podle prezidenta Miloše Zemana to, aby církev co nejvíce získaných prostředků věnovala na veřejně prospěšné účely. Možnost zdanění finančních náhrad, kterou navrhuje ČSSD, je podle prezidenta záležitostí Parlamentu. Zeman to dnes řekl novinářům v Průhonicích u Prahy, kde navštívil sněm hnutí Starostové a nezávislí. 

"Co se týče zdanění, tam je otázka Parlamentu, jaký zákon přijde, a já se domnívám, že základní problém církevních restitucí spočívá v tom, aby církev co nejvíce získaných prostředků věnovala na veřejně prospěšné účely, ať už jsou to hospice a celá řada dalších sociálních zařízení," uvedl Zeman. 

Pokud jde o případné snížení náhrad o inflaci, prezident podotkl, že inflační doložka je závislá na míře inflace, pokud jde o nejbližších 30 let. "A já sám se obávám, že po devalvačním opatření české centrální banky začne s nějakým časovým zpožděním tato inflace růst," dodal. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)