Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Biskup Radkovský v Plzni požehnal novou nemocniční kapli

Domácí zpravodajství / MiH / Bip.cz / 21. března 2015 18:32
Biskup Radkovský v Plzni požehnal novou nemocniční kapli

Plzeňský biskup František Radkovský
Autor: bip.cz

Plzeň - Na slavnost sv. Josefa dne 19. března biskup František Radkovský požehnal první novodobou plzeňskou nemocniční kapli, která byla zřízena v nemocnici Primaved. Jednou týdně budou v kapli svaté Anežky České sloužit liturgii bratři františkáni a pacienti se mohou setkávat každé úterý a čtvrtek také s řádovou sestrou Michaelou, která zde slouží jako pastorační asistentka.

„Otevřením této kaple chceme dnes splatit pacientům určitý dluh a přispět k vylepšení nemocnice i po stránce duchovní“ uvedl při otevření ředitel nemocnice Miroslav Mach. Nemocnice chce navázat na stav před rokem 1948, kdy nemocniční kaple či kostely byly běžné.

Po úvodních slovech slavnostního otevření následovala bohoslužba, při které biskup Radkovský kapli požehnal. V homilii pak připomněl slova papeže Benedikta XVI.: „Věda člověka nespasí. To jediné, co může člověka spasit, je láska, která přesahuje tak, že zasahuje do našeho života a nese nás. Člověk může mít mnoho nadějí, ale ten, kdo nemá víru, nepoznal tu pravou a skutečnou naději. Ta ho totiž nese i přes hranice smrti a dává mu šanci unést vše, co je v životě těžké.“

Duchovní služba nemocným je v Plzni poskytovaná týmem pastoračních asistentů z řad kněží, řeholních sester či jiných pověřených laiků. O duchovní službu lze kdykoliv požádat na telefonním čísle 777 167 004.

Fotografie z žehnání nemocniční kaple svaté Anežky České naleznete na www.bip.cz.

 

Zaujala Vás tato zpráva? Sdílejte ji a šiřte dál...

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 126)