Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Duka požehná před sobotním derby hráčům Sparty a Slavie

Domácí zpravodajství / juml / apha.cz / 10. dubna 2015 19:06
Duka požehná před sobotním derby hráčům Sparty a Slavie

Stadion Sparty Praha
Autor: Wikipedia.org / Xtina / Wikimedia Commons

Prahy - Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka se na hlavním stadionu AC Sparta v Praze na Letné zúčastní 11. dubna od 19.00 hodin utkání mezi celky AC Sparta Praha a SK Slavia Praha. Oběma týmům na začátku zápasu požehná.

Není to poprvé, co pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka zavítá na nějaké fotbalové utkání. „Na několika zápasech jsem už v životě byl. V Hradci jsem dokonce jednou provedl slavnostní výkop. Jinak mi ale moc času na sledování sportu nezbývá,“ svěřil se nedávno Katolickému týdeníku kardinál Duka, tělem i duší intelektuál.

Kardinál Duka byl zároveň šéftrenérem mládeže AC Sparta Praha Miroslavem Kriegem pozván do tréninkového centra mládeže na Strahov. Jak nedávno vysvětlit Katolickému týdeníku, rád by si na tuto návštěvu našel čas. „Fotbal, podobně jako i jiné hry, je vážná věc a také se jimi proto zabývalo mnoho významných myslitelů. Vztah svobody a pravidel hry, fair play a soudržnost sportovního společenství… To vše jsou věci, které mají mnoho společného s hodnotami křesťanství,“ zamýšlí se nad fotbalem kardinál Duka.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)