Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Evropský parlament vyšel vstříc potratům

Ze světa / juml / Vlastní zpráva / 13. dubna 2015 7:12
Evropský parlament vyšel vstříc potratům

Evropský parlament ve Štrasburku
Autor: Wikipedia.org / Wikimedia Commons

Štrasburk/Brusel - Evropský parlament schválil 9. března zprávu belgického socialistického poslance Marka Tarabelly o pokroku v rovnosti mezi muži a ženami v Evropské unii za rok 2013. Zpráva obsahuje i zmínku o tom, že ženy mají právo na ulehčení a zjednodušení potratů.

Pro zprávu hlasovalo 441 poslanců, 205 bylo proti a 52 se hlasování zdrželo. Politicky viděno pro zprávu hlasovali socialisté, zelení, liberálové a komunisté, lidovci byli naopak vesměs proti.

Český lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský pro Christnet.cz vysvětlil, že zpráva nemá žádný přímý dopad na Evropskou legislativu, avšak nechce tento signál Evropského parlamentu vůbec podceňovat. „Je to určité zklamání z toho, co pod hlavičkou ideologie jsou schopni protlačit do různých zpráv o lidských právech levicoví a liberální poslanci,“ poznamenal. Přitom podle Zdechovského jak podle Evropské komise, tak i Evropského parlamentu bylo opakovaně potvrzeno, že téma umělého ukončení těhotenství patří podle platné Smlouvy o fungování Evropské unie (čl. 168, odst. 7) do působnosti členských států.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 120)