Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Stovky lidí v Praze upozornily na vlnu útoků vůči Židům v Izraeli

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 19. října 2015 8:12
Stovky lidí v Praze upozornily na vlnu útoků vůči Židům v Izraeli

Ilustrační obrázek
Autor: Wikipedia.org / Dallorto / Wikipedia Commons

Praha - Přibližně dvě až tři stovky lidí včera na shromáždění na Václavském náměstí upozornily na vlnu útoků vůči Židům, které se v posledních měsících dějí v Izraeli. Akci pořádaly kongregace Bnej Israel, Židovská liberální unie, Mezinárodní křesťanské velvyslanectví v Jeruzalémě, Liga proti antisemitismu a facebooková skupina Podporujeme Izrael. Podle nich jde o etnický teror, který evropské země přehlížejí.

Cílem útoků jsou podle nich Židé bez rozdílu věku, pohlaví a vzezření. Zástupci pražské pobočky Mezinárodního křesťanského velvyslanectví v Jeruzalémě upozornili, že většina útočníků jsou Palestinci mladší 25 let, za jejichž výchovu a vzdělání nese odpovědnost palestinská autonomie. Na sociálních sítích navíc mezi touto komunitou prý kolují návody, jak docílit co nejvážnějších následků útoku.

Rabín kongregace Bnej Israel David Bohbot ve svém vystoupení prohlásil, že izraelská vláda by měla uznat, že je země ve válce. Židé by se měli proto podobně jako ve válce bránit proti těm, kteří na ně útočí. "Bohužel věřím, že ta situace bude ještě horší," poznamenal.

Na shromáždění vystoupili také zástupci ostatních pořádajících organizací. Program byl prokládán židovskými písněmi.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)