Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František přijme v lednu íránského prezidenta Rúháního

Ze světa / juml / ČTK / 22. prosince 2015 23:34
Papež František přijme v lednu íránského prezidenta Rúháního

Íránský prezident Hasan Rúhání
Autor: Wikipedia.org / Wikimedia Commons

Vatikán - Papež František přijme v lednu ve Vatikánu íránského prezidenta Hasana Rúháního. Informovala o tom dnes vatikánská tisková agentura. Poslední návštěva íránské hlavy státu ve Vatikánu se uskutečnila v roce 1999. Podle agentury AFP měl umírněný íránský prezident Ruhání do Vatikánu přijet již 14. listopadu, návštěva ale byla zrušena kvůli pařížským teroristickým útokům, při nichž zemřelo 130 lidí.

Datum Rúháního cesty do Vatikánu zatím nebylo stanoveno. Podle diplomatických zdrojů citovaných argentinským internetovým deníkem Infobae by se setkání papeže a íránského prezidenta mohlo uskutečnit koncem ledna.

Ve Vatikánu byl naposledy v březnu 1999 íránský prezident Mohammad Chátamí, jehož přijal k soukromé audienci papež Jan Pavel II. Chátamího třídenní návštěva Itálie byla tehdy první návštěvou íránské hlavy státu v některé západní zemi od islámské revoluce v roce 1979. Chátamí se účastnil i pohřbu papeže Jana Pavla II. v roce 2005.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)