Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Američan zadržovaný v KLDR je prý křesťanský misionář

Ze světa / juml / ČTK / 12. ledna 2016 10:51
Američan zadržovaný v KLDR je prý křesťanský misionář

Jeden z monumentů severokorejského totalitního režimu v Pchjongjangu. Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Mannen av börd / Creative Commons

Soul - Američan korejského původu, který je údajně zadržován v Severní Koreji, působil jako křesťanský misionář v Číně a posílal odtud pomoc chudým Severokorejcům. Agentuře Reuters to řekla severokorejská uprchlice, která se s mužem dříve setkala.

Televize CNN v pondělí oznámila, že jí Pchjongjang umožnil rozhovor s dvaašedesátiletým Američanem jménem Kim Dong Chul, kterého KLDR viní ze špionáže a zadržuje ho. Dotyčný v rozhovoru řekl, že prováděl špionáž pro "jihokorejské konzervativní kruhy", a požádal jihokorejskou a americkou vládu o záchranu.

Televize CNN upozornila, že Američan vypovídal v přítomnosti severokorejských představitelů a že není možné určit, zda mluvil pod nátlakem. Pokud by byla jeho tvrzení pravdivá, jednalo by se v současnosti o druhého zadržovaného západního občana na severokorejském území. Loni v prosinci soud v KLDR poslal na doživotí do vězení kanadského pastora presbyteriánské církve za protistátní činnost.

Severokorejská uprchlice Ma Jong-e agentuře Reuters dnes řekla, že se s Kimem setkala v USA na církevním shromáždění, kde se představil jako křesťanský misionář pomáhající Severokorejcům.

Kim říkal, že posílá z Číny zdravotnickou pomoc do KLDR a že často cestuje do speciální severokorejské ekonomické zóny Rason u čínských hranic.

Zprávy o zadržovaném Američanovi v KLDR přicházejí v době zvýšeného napětí na Korejském poloostrově, které vyvolal čtvrtý severokorejský jaderný test.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)