Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Šéf ruských bolševiků: Ježíš byl první komunista

Ze světa / juml / ČTK / 29. dubna 2016 9:27
Šéf ruských bolševiků: Ježíš byl první komunista

Gennadij Zjuganov
Autor: Wikipedia.org / Wikimedia Commons

Moskva - Kdyby žil Ježíš Kristus, šel by v moskevském prvomájovém průvodu v první řadě ruských komunistů. Ruským novinářům to řekl předseda strany Gennadij Zjuganov. Oslavy pravoslavných Velikonoc letos vrcholí 1. května, tedy v den tradičního a v Rusku masově oslavovaného Svátku práce. Zjuganov je přesvědčen, že shoda není náhodná.

První máj je svátkem solidarity prostých dělníků, řekl šéf ruských komunistů. "Ujišťuji vás, že kdyby žil Ježíš Kristus, šel by s námi v našem průvodu na obranu prostých smrtelníků. Trpěl přece za chudé, ubohé a nemocné, a tento boj za spravedlnost už pokračuje tisíc let," konstatoval podle agentury TASS.

"Ježíš Kristus byl v naší éře prvním komunistou, vždyť bojoval za ubohé, za všechny, komu bylo těžko," dodal Zjuganov. V obci Mymrino, kde se komunistický politik v roce 1944 narodil, se prý světily všechny sovětské i pravoslavné svátky. "Nikdy nedocházelo k žádným sporům," vzpomínal.

Ruští komunisté připravují na 1. květen tradiční masový průvod, který vyvrcholí mítinkem a koncertem u náměstí Lubjanka v centru Moskvy.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)