Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Mladí křesťané z různých koutů světa se sejdou v Krkonoších

Domácí zpravodajství / / e-cirkev.cz/aro / 21. července 2016 17:58
Mladí křesťané z různých koutů světa se sejdou v Krkonoších

Horská krajina v okolí secesního kostela v Herlíkovicích
Autor: archiv spolku Přátelé Herlíkovic

PRAHA/HERLÍKOVICE - Již po desáté pořádá letos Českobratrská církev evangelická prázdninový pobyt pro křesťanskou mládež. Internatonal Camp se uskuteční 30. 7.‒7. 8. 2016 již tradičně v horském rekreačním středisku ČCE Horský domov v Herlíkovicích. Kurz je otevřen i zájemcům ze zahraničí, pod jednou střechou se tak potkají věřící z několika zemí Evropy i Asie. Dorozumívacím jazykem je angličtina.

„Naším cílem je vést mladé lidi k porozumění mezi odlišnými kulturami, ukázat jim barevnost našeho světa. Mohou zlepšit své schopnosti domluvit se v cizím jazyce a navázat přátelství s lidmi z jiných zemí, se kterými je pojí společná víra,“ popsala za organizátory akce Jana Škubalová, vedoucí oddělení mládeže v ČCE.

Pro účastníky je připraven pestrý program; kromě setkání nad biblí a dalšího duchovního nasycení je čeká i spousta her a možnost bohatého sportovního a kulturního vyžití, jehož součástí je například i výšlap na Sněžku nebo prohlídka Prahy. Mládežníkům se budou věnovat tři faráři:  Alister Murray (Church of Scotland), Nathanial BM (Church of North India) a Marek Bárta (ČCE).

Zájemci o účast se mohou blíže informovat na oficiálních internetových stránkách akce, kde naleznou také přihlašovací formulář.

Rekreační  středisko Horský domov vzniklo po vysídlení Němců v  opuštěných chalupách v okolí secesního evangelického kostela již na konci čtyřicátých let 20. století. "V lokalitě církev provozovala i horskou farmu. Hospodaření a tradiční brigády byly v dobách socialistického režimu příležitostí pro relativně svobodné setkávání mládeže a dalších generací nejen evangelíků", uvedl Jan Kirschner předseda spolku SEM Přátelé Herlíkovic. Spolek spolu s evangelickou církví na místě pořádá brigády a workcampy i dnes. Nejblížší pobyt pro účastníky bez rozdílu věku začíná od 14. srpna, pro mládež do 30 let pak o týden později.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 125)