Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Španělský soud poslal za narušení mše pět lidí na rok do vězení

Ze světa / vlu / ČTK / 13. října 2016 22:49
Španělský soud poslal za narušení mše pět lidí na rok do vězení

Ilustrační foto
Autor: Flickr.com / Creative commons

Palma de Mallorca (Španělsko) - Soud na španělských Baleárských ostrovech poslal na rok do vězení pět mladých lidí za to, že před dvěma lety narušili mši v místním kostele. Podle verdiktu soudu se dopustili deliktu proti náboženské svobodě. Informoval o tom dnes deník El Mundo.

Skupina asi třiceti lidí vešla v únoru 2014 při pravidelné nedělní polední mši do kostela svatého Michala v Palmě de Mallorca. Za pokřiku hesel "Pryč růžence od našich vajíček! Potraty svobodně a zdarma!" rozhazovala skupina letáky proti tehdy navrhovanému zpřísnění pravidel pro umělé přerušení těhotenství, které nakonec nebylo schváleno.

Podle verdiktu soudu demonstranti kromě přerušení mše vyvolali mezi asi dvěma až třemi stovkami věřících paniku a strach.

Soud se konal v metropoli Baleárských ostrovů už koncem září, dnes byl vynesen trest. Na lavici obžalovaných usedlo celkem šest mladých lidí, z toho dva muži. Jednu dívku soud obžaloby zprostil.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 125)