Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež opět překvapil, vyrazil z Vatikánu do Říma nakupovat ortopedickou obuv

Ze světa / vlu / Vlastní zpráva / 23. prosince 2016 23:38
Papež opět překvapil, vyrazil z Vatikánu do Říma nakupovat ortopedickou obuv

Papež František
Autor: Facebook.com / Don Guido Marini

Řím - Není úplnou běžnou událostí potkat papeže, ještě méně pravděpodobné je, že ho potkáte při nakupování. Přesto se toto úterý nejvyšší představitel hierarchie římskokatolické církve nečekaně objevil ve frontě obchodu se zdravotnickými potřebami nedaleko Vatikánu. František potřeboval nové ortopedické boty, které by zmírnili jeho bolest způsobenou chronickým ischiasem. Během návštěvy se nechal vyfotit se zákazníky i personálem a udělil jim požehnání. Videa a fotografie papeže Františka se rychle rozšířily na sociálních sítích.

Stejnou pozornost lidí vzbudil už v zaří 2015, když se vydal ke Španělským schodům v historickém centru Říma na nákup nových brýlí. Jorge Mario Bergoglio i jako kardinál a arcibiskup Buenos Aires jezdil pravidelně metrem a často se procházel po ulicích argentiské metropole. 

Papež se zapojil do přímého přenosu italské televize

Ve čtvrtek ráno papež František poblahopřál v přímém přenosu k 30. výročí populárního vysílání diskusního pořadu věnovanému aktuálnímu dění „Uno mattina“. Televizním divákům řekl:

„Přeji vám křesťanské vánoce, takové, jaké byly ty první, v nichž Bůh převrátil hodnoty tohoto světa: stal se malým, ve stáji, uprostřed malých, chudých a marginalizovaných… V tomto světě, který se klaní bohu peněz, vám přeji, aby nám vánoce pomohly hledět na to, jak maličkým se stal tento Bůh, který převrátil světské hodnoty. Přeji vám svaté a šťastné vánoce, opravdu šťastné vánoce,“ uvedl podle vatikánského rozhlasu v ranním vysílání prvního programu italské státní televize Rai 1.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 94)