Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zmařené naděje na mír vedou k stavbě bariér, zaznělo z Betléma

Ze světa / vlu / ČTK / 25. prosince 2016 15:41
Zmařené naděje na mír vedou k stavbě bariér, zaznělo z Betléma

Pierbattista Pizzaballa
Autor: Wikipedia.org

Betlém - Zmařené naděje na mír a rostoucí násilí vedou lidi k tomu, aby se uzavírali a stavěli bariéry. Prohlásil to při tradiční půlnoční mši v Betlémě apoštolský administrátor latinského patriarchátu v Jeruzalémě, arcibiskup Pierbattista Pizzaballa.

"Bojíme se toho, co se ve světě děje," prohlásil podle agentury DPA vatikánský prelát před stovkami shromážděných věřících. Lidem podle něj chybí vnější ukazatele. "Bojíme se cizinců, kteří nám klepou na dveře a kteří stojí na hranicích našich zemí," konstatoval.

Pizzaballa už při tradiční předvánoční tiskové konferenci, bilancující uplynulý rok, mluvil o začarovaném kruhu násilí, které zdánlivě nikdy nekončí a nejeví známky sebemenší naděje. "Situace křesťanů v Sýrii, Iráku a Egyptě je navýsost tragická," řekl před několika dny podle vatikánského rozhlasu.

Sýrie a Irák jsou podle něj zničené a i v Izraeli a na palestinských územích se rozléhá extremismus a fundamentalismus a "kde se brání v práci těm, kdo by vychovávali k jiné budoucnosti".

Pizzaballa dočasně nahradil latinského patriarchu Jeruzaléma, 75letého Fuáda Tvala, který v létě rezignoval v důsledku vysokého věku.

Vánoční oslavy v Betlémě provázely dnes tradičně mimořádná bezpečnostní opatření. Jejich organizátoři si nicméně pochvalovali, že oproti minulým letům stoupl opět ve městě ležícím na autonomních palestinských územích počet turistů a poutníků, uvedla agentura AFP.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)