Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Karlín Group bude s biskupstvím stavět na pražském Karlíně

Domácí zpravodajství / kir / ČTK / 14. února 2018 9:00
Karlín Group bude s biskupstvím stavět na pražském Karlíně

Královehradecký biskup Jan Vokál
Autor: Wikipedia.org / Vít Luštinec / Creative Commons

Praha, Hradec Králové - Developerská společnost Karlín Group a královéhradecké biskupství chtějí postavit v pražském Karlíně multifunkční budovu. Náklady na projekt odhadují kolem 670 milionů korun a investoři se na nich budou podílet rovných dílem. ČTK to dnes za developera řekla Hana Samuelová, v tiskové zprávě o tom informovalo i biskupství, které mimo jiné chce z následných výnosů projektu hradit svoji práci.

Developer nemá ke stavbě vyřízena potřebná povolení, podle Samuelové ale věří, že pokud vše půjde dobře, stavba by mohla být zahájena na přelomu letošního a příštího roku. S dokončením stavby počítá v roce 2020.

Královéhradecký biskup Jan Vokál odůvodnil investici do projektu i tím, že partnerem je společnost, která rozvíjí území Karlína a dává mu novou, přívětivou tvář. "Jsme dlouhodobým investorem, který klade velký důraz na etický charakter investic," doplnil Vokál. Důvodem investice je i to, aby církev mohla z výnosů platit svoji činnost a nebyla v budoucnu závislá na státu.

Budova má stát v Křižíkově ulici v proluce mezi budovami, mimo jiné vedle administrativní budovy Corso II. V projektovém plánu nové budovy je zhruba 70 bytů a kanceláře, provozovny a prodejny, součástí budou i parkovací místa v podzemních garážích. V atriu budovy má být zahrada.

Investiční plán projektu je podle zástupců developera a biskupství založen na prodeji všech prostor konečným majitelům. "Existuje celá řada firem a živnostníků, kteří chtějí vlastní kanceláře a provozovny vlastnit a nikoliv pronajímat. Našim klientům zároveň nevadí sdílet společné prostory a zázemí v rámci jednoho domu, naopak v tom spatřují zajímavou synergii a zdroj živého, inspirativního prostředí," doplnil k tomu Jan Ludvík z Karlín Group.

Biskupství do projektu vloží peníze, které získalo v církevních restitucích a náhradách. "Peníze se biskupství snaží vkládat do projektů, které mu v budoucnu ponesou výnos," řekl ČTK mluvčí biskupství Pavel Jakub Sršeň. Nejde podle něj o první investici biskupství do nemovitého majetku. Biskupství investuje do nákupu pozemků, lesů a polí. Pro správu církevních lesů má biskupství založenou společnost Diecézní lesy Hradec Králové.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)