Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František se zúčastní mezináboženské konference ve Spojených arabských emirátech

Ze světa / juml / ČTK / 6. prosince 2018 21:13
Papež František se zúčastní mezináboženské konference ve Spojených arabských emirátech

Papež František
Autor: Bohumil Petrík

Abú Zabí - Papež František se příští rok v únoru ve Spojených arabských emirátech zúčastní mezináboženské konference. Půjde o první návštěvu nejvyššího představitele katolické církve v jedné ze zemí Perského zálivu. S odvoláním na dnešní sdělení Vatikánu o tom informoval web televize Al-Džazíra.

Papež do SAE přijede na pozvání korunního prince Abú Zabí šajcha Muhammada bin Zajda Nahajána a místní katolické komunity. Návštěva se bude konat od 3. do 5. února.

Návštěva ve Spojených arabských emirátech, stejně jako návštěva Egypta, poukazuje na zásadní význam, který papež přikládá mezináboženskému dialogu, uvedl papežův mluvčí Greg Burke. Papež František v minulosti navštívil například arabsky mluvící státy, jako jsou Egypt či Libanon. Nadcházející cesta do SAE bude ale první papežskou návštěvou země Perského zálivu.

Hlavním tématem cesty, která má v logu holubici nesoucí olivovou ratolest, je mír. Papež František tak nejspíše bude vyzývat k dialogu mezi muslimy a křesťany, ale také bude hovořit o nastolení míru v regionu, píše Al-Džazíra.

Jednaosmdesátiletý papež SAE navštíví týden po návratu z Panamy. V březnu ho pak čeká cesta do Maroka; zvažuje se také možnost, že příští rok navštíví Japonsko. 

Ve Spojených arabských emirátech podle loňských vládních údajů žije 900.000 křesťanů. Velkou část migrujících pracovníků z Filipín a Indie tvoří katolíci. Celkem je podle televize Al-Džazíra v SAE deset katolických kostelů.

V sousedních státech Perského zálivu, tedy v Kataru, Ománu, Bahrajnu, Kuvajtu a Saúdské Arábii, také žijí statisíce katolíků. Saúdská Arábie ale na veřejnosti zakazuje praktikovat jiná náboženství než islám, a tak v zemi není jediný kostel.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)