Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papeže Františka v Mosambiku přivítaly desítky tisíc příznivců

Ze světa / vlu / ČTK / 4. září 2019 22:15
Papeže Františka v Mosambiku přivítaly desítky tisíc příznivců

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative Commons

Maputo - Papeže Františka dnes na první zastávce jeho cesty do Afriky uvítaly v západoafrickém Mosambiku desítky tisíc příznivců. Římský biskup stráví dva dny v metropoli Maputo a následně se vydá do ostrovních států Madagaskar a Mauricius, informovala agentura DPA. Očekává se, že promluví jak k nově nabytému míru v Mosambiku, tak i ke změnám klimatu.

Papeže na letišti přivítali mosambický prezident Filipe Nyusi, vojáci a zástupci církve. Tanečníci za zvuku bubnů předvedli na papežovu počest tradiční tance.

Motto papežské cesty je „Naděje, pokoj a smíření“ a reaguje tak na dramata posledních padesáti let v zemi. Mosambik je bývalá portugalská kolonie s křesťanskou většinou. Papež zemi navštívil měsíc poté, co prezident a lídr opoziční strany podepsali mírovou smlouvu, čímž oficiálně ukončili více než 40 let trvající konflikt. Občanská válka v zemi sice skončila v roce 1992, až donedávna se však opozice nikdy úplně neodzbrojila. 

Jedním z hlavních témat Františkovy návštěvy afrických zemí má být změna klimatu a ničení životního prostředí – problematika, se kterou se potýkají všechny tři země a zároveň jedna z priorit Františkova pontifikátu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)