Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Setkání evangelické liturgické iniciativy se uskuteční v bývalém klášteře v Táboře

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 7. října 2019 15:12
Setkání evangelické liturgické iniciativy se uskuteční v bývalém klášteře v Táboře

Ilustrační foto: Stará radnice v Táboře
Autor: Wikipedia.org / ŠJů / Wikimedia Commons

Tábor - Křesťanská iniciace bude tématem setkání evangelické liturgické iniciativy v Táboře. Setkání se uskuteční v pátek 25. října. Hlavním tématem semináře bude uvedení do křesťanského života. Účastníci budou diskutovat o křtu, konfirmaci (evangelická obdoba biřmování) a večeři Páně (eucharistii). Součastí setkání bude i zpěv  žalmů v rámci pravidelné denní modlitby. Jedná se již o druhé celorepublikové setkání iniciativy v tomto roce po semináři v bývalém utrakvistickém kostele v Semaníně u České Třebové. Pořadatelé o akci informují na svých webových stránkách.

Reflexe by se měla zaměřit jak na celocírkevní dění tak na zkušenosti z jednotlivých sborů a seniorátů. O místní zkušenosti instalace nové křtitelnice v českobrodském kostele Nejsv. Trojice promluví například místní farář Marek Lukášek. Své studium z dění ve  světovém luterství představí farář Martin Grombiřík. Účastníky seznámí s tzv. finskou interpretací Martina Luthera a jejím dopadem na lutherskou identitu a ekumenické rozhovory.

Setkání proběhne v prostorách bývalého augustiniánského kláštera (nám. Mikuláše z Husi 44) v Táboře, kde je v současnosti husitské muzeum. Účastnici zde mohou i přespat. 

Cílem sdružení COENA je úsilí o prohloubení duchovního, liturgického a svátostného života v Českobratrské církvi evangelické a dalších evangelických církvích. Společenství je ale otevřené například i pro katolíky. Coena se hlásí k úsilí o liturgickou obnovu, která probíhá v evangelických církvích i celém ekumenickém hnutí. Předmětem činnosti je zejména pořádání seminářů pro členy sdružení a další zájemce, jakož i vzdělávací, studijní a výzkumná činnost.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)