Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kostely se zřejmě pro bohoslužby otevřou až od 8. června, ale jen pro maximálně 50 osob

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 14. dubna 2020 18:42
Kostely se zřejmě pro bohoslužby otevřou až od 8. června, ale jen pro maximálně 50 osob


Autor: Unsplash.com

Praha - Vláda České republiky dnes předložila harmonogram uvolňování opatření přijatých proti šíření epidemie koronaviru.  Z uvedeného scénáře vyplývá, že kulturní, společenské a sportovní akce pro maximálně 50 osob budou umožněny až od pondělí 8. června. Jedná se tedy zřejmě i o slavení bohoslužeb. První církevní svatby, s počtem maximálně deseti účastníků, bude možné konat již od pondělí 20. dubna.

Je ale možné, že se termíny ještě změní. Ekumenická rada církví a Česká biskupská konference se obrátily na premiéra, představitele vlády a krizový štáb s žádostí, aby se mohly konat veřejné bohoslužby při zachování preventivních opatření. Uvedla to ve středu rada církví na svém facebooku. Premier Babiš dokonce pro Českou televizi přiznal, že vláda při rozvolňování opatření na církve zapomněla.  O pozamenutí církví se podle  DeníkuN dnes zmínil i ministr Hamáček.

Školy také na plno do začátku prázdnin neotevřou. Budou otevírány postupně. Od 25. května mohou do škol znovu začít chodit děti z prvního stupně za specifických hygienických podmínek ve skupinách maximálně po 15 dětech.

Reakce zástupců českých církví zjištujeme

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 96)