Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Římě zemřel velmistr Řádu maltézských rytířů Dalla Torre

Ze světa / vlu / ČTK / 30. dubna 2020 17:32
V Římě zemřel velmistr Řádu maltézských rytířů Dalla Torre

Velmistr Řádu maltézských rytířů Giacomo Dalla Torre
Autor: Wikipedia.org / Creative commons

Řím - Ve věku 75 let zemřel včera v Římě velmistr Řádu maltézských rytířů Giacomo Dalla Torre. ČTK o tom informovalo české velkopřevorství, které tento řád reprezentuje v České republice. Dalla Torre byl velmistrem řádu od roku 2018.

Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto se narodil 9. března 1944 v Římě, kde vystudoval archeologii a dějiny umění. Členem Řádu maltézských rytířů byl od roku 1985.

Řád nyní povede Portugalec Ruy Gonçalo do Valle Peixoto, a to do doby, než se uskuteční volba velmistra. Za normálních okolností by se podle agentury Reuters volba konala v Římě zhruba do tří měsíců, v nynější pandemii se ale zřejmě posune, řekl agentuře zdroj z řádu.

Řád maltézských rytířů, který jako křesťanský řád uznal papež Paschalis II. v roce 1113, vznikl v 11. století v Jeruzalémě původně jako řád vojenský a špitálnický. V současnosti se věnuje především humanitární činnosti. Sídlo řádu je od roku 1834 v Římě.

Podle agentury Reuters má řád na 13.500 členů, desetitisíce lidí s ním spolupracují jako dobrovolníci například v uprchlických táborech, střediscích pro léčbu drogově závislých či zdravotnických centrech po celém světě.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 93)