Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Stav arcibiskupa Graubnera se po týdnu hospitalizace pomalu zlepšuje

Domácí zpravodajství / kir / ČTK / 7. prosince 2020 16:03
Stav arcibiskupa Graubnera se po týdnu hospitalizace pomalu zlepšuje

Arcibiskup Jan Graubner
Autor: Clovekavira.cz / František Ingr

Olomouc -

Stav olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera pozitivně testovaného na covid-19 se po týdnu hospitalizace pomalu zlepšuje, řekl dnes ČTK mluvčí olomouckého arcibiskupství Jiří Gračka. Arcibiskup byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci minulý víkend kvůli zhoršujícímu se zdravotnímu stavu. Zůstává na ARO a dostává podpůrnou léčbu kyslíkem. Jeho stav se ovšem pomalu zlepšuje a s okolím komunikuje, uvedl Gračka.

Dvaasedmdesátiletý arcibiskup olomoucký a metropolita moravský podstoupil test na covid-19 ve středu předminulý týden, neboť se nemoc krátce předtím vyskytla v okruhu jeho blízkých spolupracovníků. Arcibiskup byl po pozitivním výsledku nejprve v domácím ošetřování, poté jej hospitalizovali. "Pozitivní výsledek koronavirového testu se potvrdil také u pomocného biskupa a generálního vikáře Josefa Nuzíka, který nadále zůstává v domácí karanténě," doplnil Gračka.

Na stránkách arcibiskupství jeho mluvčí uvedl, že za zdraví biskupů se modlí věřící na mnoha místech v diecézi - v olomoucké katedrále, ve velehradské bazilice nebo v kněžském semináři. "Prosíme věřící, aby se k modlitbám za uzdravení arcibiskupa Graubnera a biskupa Nuzíka přidali. Oba biskupové také všem, kdo se za ně modlí a o jejich zdravotní stav projevují zájem, vyjadřují upřímný dík a zůstávají ve spojení v modlitbě," doplnil mluvčí olomouckého arcibiskupství.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 93)