Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Arabská křesťanka Karramová byla zvolena prezidentkou hnutí Fokoláre

Ze světa / kir / Vlastní zpráva / 2. února 2021 1:03
Arabská křesťanka Karramová byla zvolena prezidentkou hnutí Fokoláre

Nová prezidentka hnutí Fokoláre Margaret Karramová
Autor: nm.sk

Řím, Jeruzálém - Margaret Karramová byla podle slovenského serveru nm.sk zvolena za novou prezidentku hnutí Fokoláre. Po smrti zakladatelky hnutí Chiary Lubichové a po Marii Voceové, která právě ukončila svoje dvě volební období, se stala jeho třetí prezidentkou.

Margaret Karramové je 58 let a je arabská křesťanka. Volbu ocenil plzeňský biskup Tomáš Holub a označil ji za skvělý signál pro cesty mezináboženského dialogu.

Karramová se narodila v Haifě a vystudovala judaismus na Hebrejské univerzitě v Los Angeles (USA). V rámci Hnutí fokoláre bola pověřená různými zodpovědnými funkcemi v Los Angeles a v Jeruzalémě.

Zvolená byla 31. ledna s více jak dvoutřetinovou většinou hlasů všech přítomných s právem volit. Spolupracovala s různými komisemi a organizacemi na podporu dialogu mezi třemi monoteistickými náboženstvími. Třináct let pracovala na italském generálním konzulátě v Jeruzalémě. Od roku 2014 pracuje v mezinárodním centru hnutí a je spoluzodpovědná za dialog mezi církevními hnutími a novými katolickými komunitami. Mluví arabsky, hebrejsky, italsky a anglicky.

V roku 2013 jí byla udělená cena Mount Zion Award, kterou dostala spolu se židovskou vědkyní Yiscou Haraniovou za její snahu rozvíjet dialog mezi různými kulturami a náboženstvími. V roku 2016 získala Mezinárodní cenu svaté Rity za napomáhání dialogu v každodenním životě mezi křesťany, židy, muslimy, Izraelci a Palestinci.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)